Nový územní plán umožní v Chodově začít s přestavbou nádraží

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
06.03.2009 09:50
Německo

Berlín

Chodov (Sokolovsko) - Zastupitelé Chodova schválili nový územní plán. Zásadní dokument pro rozvoj města mimo jiné umožní i rekonstrukci autobusového nádraží. Ta by mohla být hotova ještě do konce letošního roku, řekl ČTK starosta Chodova Josef Hora.
    "Zpracování územního plánu trvalo asi dva roky. Jeho platnost by měla být dalších asi 15 let," uvedl Hora. Dokument specifikuje, které části města by měly být do budoucna určeny například pro výstavbu rodinných domů, které zase pro průmyslové objekty.
    Na schválení územního plánu čekali i investoři, kteří v Chodově chtějí vybudovat nový supermarket Tesco. Ten by měl stát u současného autobusového nádraží. Součástí stavby, pro město neméně důležité, budou ale i změny v dopravním řešení celého autobusového nádraží a jeho okolí.
    Autobusové nádraží, které bylo před desítkami let postaveno velmi velkoryse s mnoha nástupišti, by se mělo zmenšit. Zato by mělo přinést více pohodlí cestujícím. Vjezd k nádraží bude nově řešen kruhovou křižovatkou. Za nádražím pak vyroste supermarket s parkovištěm.
    "Práce na dopravním řešení mohly začít bez ohledu na územní plán, ale je jasné, že investoři čekali na jeho schválení, protože bez něj by nebylo možné stavět obchod. po získání stavebního povolení by práce mohly začít asi v létě. Do konce roku by vše mohlo být hotovo," uvedl Hora.
0 komentářů
přidat komentář

Související články