Obyvatelé Proseku se mohou v anketě vyjádřit k podobě sídliště

Vložil
ČTK
02.03.2009 14:05
Praha

Praha - Obyvatelé Proseku se mohou do konce tohoto týdne v anketě vyjádřit k budoucí podobě části sídliště. ČTK o tom informovala mluvčí Prahy 9 Linda Urbášková. Městská část totiž plánuje mezi ulicemi Jablonecká a Měšická vystavět nové veřejné prostranství a multifunkční centrum, plánuje upravit parkovací stání, chodníky i současnou zeleň. Projekt bude dopracován podle výsledků ankety, konečnou podobu radnice představí letos v červnu.

    Úpravy se budou týkat území mezi nově budovanou pěší zónou u pošty a vjezdem do nákupního centra Billa. Na plánovaném veřejném prostranství by měl podle radnice vyrůst dům služeb. Lidé mohou navrhovat, co by v objektu chtěli. V Jablonecké ulici bude upraveno parkování. Radnice chce zavést kromě podélného parkování u chodníku i dvě řady šikmého parkování uprostřed ulice. Na novém náměstí chce radnice vybudovat dvě patra podzemních garáží. Obyvatelé sídliště mohou v anketě uvést, jestli by měli o parkování v těchto garážích zájem.
    Realizace projektu začne podle Urbáškové nejdříve v příštím roce. "Náklady se budou odvíjet od výsledků dotazníkové akce a následné architektonické studie. Již dnes ale můžeme říct, že přestavba parkovacích míst vyjde městskou část zhruba na 15 milionů korun," uvedla mluvčí.
    Dotazníky dostali do schránek lidé, kteří bydlí v Jablonecké ulici a jejím okolí. Zájemci si mohou anketní lístek stáhnout také z webových stránek Prahy 9. Vyplněné dotazníky mohou obyvatelé sídliště do konce týdne poslat mailem nebo vhodit do sběrných boxů, jejichž seznam je uveden v anketním lístku.
    Po vyhodnocení dotazníků uspořádá radnice 26. března veřejné setkání, na kterém chce s obyvateli o výsledcích diskutovat. Poté architekt návrhy zapracují, celý projekt bude představen v červnu na akci Den pro panelové domy, kdy bude návrh promítán přímo na fasádu panelového domu.
0 komentářů
přidat komentář