Podle ministra by se měl rozpočet programu Panel výrazně zvýšit

Zdroj
Daniel Novák
Vložil
ČTK
15.02.2009 11:05
Praha

Praha - Rozpočet programu Panel Státního fondu rozvoje bydlení by se měl v rámci boje proti dopadům hospodářské krize výrazně zvýšit. Modernizace a opravy by se současně již neměly týkat pouze panelových domů. V  rozhovoru pro ČTK to dnes řekl ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda.
    Pro letošní rok počítá rozpočet Panelu s možností uzavřít smlouvy s  příjemci dotací za 3,5 miliardy korun.
    Ministr si od zvýšení peněz v  rozpočtu programu slibuje zajištění zaměstnanosti a práce v regionech. Veřejnou podporu rozdělovanou prostřednictvím Panelu označila v boji proti krizi za významnou také Národní ekonomická rada vlády (NERV). Právě Panel bude jedním z  bodů, který bude chtít Svoboda na nedělním jednání NERV s ekonomickými ministry projednat.
    "Navýšení může být masivní," uvedl. Nechtěl sice spekulovat o  konkrétní výši budoucího rozpočtu Panelu, přesto určité limity vymezil. "V desítkách miliard to nebude asi nikdy, bude to v jednotkách. Ale nemůže to být 3,5 miliardy," dodal.
    Vedle národních zdrojů určených na zateplování tuzemských bytů a domů by zároveň do Česka mohlo přijít dalších až 13 miliard korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj. MMR však ve středu ČTK sdělilo, že vzhledem ke schvalovacímu procesu v evropských institucích to nebude dříve než za půl roku.
0 komentářů
přidat komentář