Boleslav chystá velkou rekonstrukci divadla, vybuduje i přístavbu

Vložil
ČTK
13.02.2009 18:00
Praha

Mladá Boleslav - Město Mladá Boleslav připravu- je velkou rekonstrukci a přístavbu městského di- vadla. Stavební práce na projektu, pro který má město připraveno 70 milionů korun, mají začít v létě příštího roku. Je tedy možné, že kvůli nim bude posunut začátek divadelní sezony 2010/2011. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Adolf Beznoska.

    Boleslav chce nyní v březnu vybrat firmu, která by měla do konce června zpracovat studii proveditelnosti a vyčíslit přesné náklady. Město má již k dispozici několik let starou studii přístavby divadla směrem do parku Výstaviště. "Přístavba je nutná především kvůli potřebě zajistit kvalitní malou scénu. Vítězná podoba navrhovaných změn má ovšem vyplynout až z chystané studie proveditelnosti," řekl náměstek.
    Vlastní stavební práce budou podle náměstka Beznosky poměrně rozsáhlé. Kromě přístavby se chystá i rekonstrukce sociálního zařízení, vzduchotechniky, výměna sedadel a další úpravy. "V současné době nelze odhadnout, jak dlouho tyto práce potrvají a nakolik se kvůli nim například odloží začátek divadelní sezony 2010/2011," dodal Beznoska.
    Městské divadlo ovšem v těchto dnech žije především přípravou nové důležité novinky Strakonický dudák, jehož premiéra je dnes od 19:30. Stane se jednou z důležitých inscenací, které chce divadlo předvést ve slavnostním týdnu letos v listopadu jako součást oslav 100. výročí založení divadla.
0 komentářů
přidat komentář