Firmu na opravu vily Tugendhat vybere odborná firma, ne Brno

Vložil
ČTK
04.02.2009 11:00
Brno

Brno - Firmu, která zajistí památkovou obnovu funkcionalistické vily Tugendhat nevybere brněnská radnice, ale odborná společnost. Rozhodli tak městští radní. Po odborné společnosti chtějí nejen výběr zhotovitele, ale také veškeré právní služby. Radnice tak chce zajistit naprosto bezchybný průběh soutěže a její soulad se zákonem, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Ladislav Macek (ČSSD).

    Podle Macka lze očekávat kolem soutěže na opravu vily velký zájem firem i odborné veřejnosti. "Každý má a může mít svůj názor, který nemusí být v souladu se zadávacími podmínkami, může mít dojem, že nepostupujeme správně," řekl náměstek. Expertní společnost, která zhotovitele vybere, má z tohoto důvodu předejít veškerým problémům a zdržením.
    Podle Mackova vyjádření už radní firmu, která soutěž zajistí, předběžně vybrali. Nyní se dolaďují podmínky smlouvy. Městští radní by je měli schválit příští týden.
    Radnice chce jít cestou externího výběru dodavatele i proto, že opravu vily Tugendhat si nemůže dovolit odkládat. Krajští památkáři podle Macka uvažují o tom, že městu zadají, které části vily je třeba bezodkladně opravit. Patří tam seznam konkrétních řemeslnných zákroků včetně opravy střechy. Podle náměstka by takové rozhodnutí památkářů městu situaci zkomplikovalo. Brno by pak nejspíš muselo začít urychleně hledat zhotovitele jednotlivých prací pojmenovaných památkáři, což by zkomplikovalo obnovu budovy jako celku, jak je navržená nyní.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Sázím na to, že
lug
06.02.09 12:54
zobrazit všechny komentáře

Související články