Rychlodráha a přestavba železničního uzlu v Brně se nesloučí

Zdroj
Dan Petrucha
Vložil
ČTK
31.01.2009 11:40
Brno

Brno - Město Brno nepodá kasační stížnost proti rozhodnutí Krajského soudu v Brně, který v prosinci zrušil územní rozhodnutí pro přestavbu železničního uzlu. Dnes o tom rozhodli členové grémia, v němž jsou zástupci města, kraje, investora a ministerstva dopravy. Grémium se shodlo i na tom, že do projektu přestavby železničního uzlu nebude zahrnuta městská rychlodráha, jak navrhuje brněnská Strana zelených. Projekt by to mohlo pozastavit nebo úplně ohrozit, řekl dnes novinářům primátor Brna Roman Onderka.
    "Budeme pokračovat podle původní žádosti tak, aby bylo zpoždění co nejmenší. Rychlodráha bude samostatným projektem - toto usnesení jsme učinili opakovaně. Jakýkoliv zásah do projektu by vyvolal změnu územního plánu, což znamená zpoždění 1,5 až dvou let. Evropské peníze přitom musíme vyčerpat do roku 2013," řekl Onderka. Podle něj je v optimistické variantě možné získat nové územní rozhodnutí do šesti měsíců. To by neohrozilo původní plány investora žádat na jaře příštího roku o první stavebné povolení.
    Odvolání proti územnímu rozhodnutí podali účastníci řízení, kteří nebyli spokojeni s tím, jakým způsobem se úředníci stavebního úřadu Brno-střed vypořádali s jejich námitkami proti stavbě. U odvolacího orgánu, kterým byl brněnský magistrát, však neuspěli. Za pravdu jim dal až krajský soud, který zrušil nejen rozhodnutí magistrátu, ale i celé územní rozhodnutí.
38 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
nové centrum
Michal
01.02.09 11:16
rychloprestavba a draha
karel kriz
01.02.09 01:29
prislis mnoho slov
karel kriz
01.02.09 02:41
To karel kriz
DeRon
01.02.09 04:20
zobrazit všechny komentáře

Související články