Koupaliště v Hradci nebude mít kvůli úsporám některé atrakce

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
21.01.2009 21:50
Hradec Králové

Hradec Králové - Koupaliště v Hradci Králové, které chce vybudovat radnice, asi nebude mít kvůli úsporám města některé zamýšlené atrakce. Město plánuje to, že z projektu vypustí například skokanský bazén, dráhy pro squash a bowling či zastřešení vstupní lávky. Mělo by tím ušetřit až 20 milionů korun. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Josef Malíř.
    Největší úsporu kolem osmi milionů korun by mělo přinést vyřazení skokanského bazénu. "Bazén by zasahoval hluboko pod hladinu spodní vody a jde i o rizikovou záležitost z hlediska úrazů při provozu," řekl Malíř. Bowlingovou dráhu by si podle něj mohl na koupališti pořídit za své peníze její soukromý provozovatel. Tvrdí, že omezením atrakcí nebude komfort koupaliště nijak snížen.
    Město nyní vybírá firmu, která koupaliště postaví. Nabídky v soutěži se pohybují kolem 370 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Dalších asi 50 milionů korun by městskou pokladnu měla stát stavba křižovatky u koupaliště. Pokud zastupitelé vyřazení některých atrakcí schválí, mohly by se celkové náklady na koupaliště vyšplhat na přibližně 400 milionů korun.
    Uzavření soutěže na stavební firmu zatím komplikuje to, že firma Geosan Group, jejíž nabídka se podle doporučení hodnotící komise umístila na prvním místě, čelí insolvenčnímu návrhu. Vedení města nechce vítěze soutěže vyhlásit dříve, než soud o Geosanu rozhodne. Firma Geosan návrhy na insolvenci odmítá.
    Stavba koupaliště nedaleko malšovického fotbalového stadionu patří mezi priority radnice. Město dosud žádné venkovní koupaliště nemá. Stavbu, která je letošní největší investiční akcí města, by radnice chtěla zahájit letos na jaře.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Nic nestavět
Michal
22.01.09 08:49
zobrazit všechny komentáře