ČT uvede dokument o stavu pražské architektury

Zdroj
Tomáš Tománek
Vložil
ČTK
19.01.2009 16:55
Praha

Praha - Česká televize ve čtvrtek uvede dokument o stavu architektury v Praze v návaznosti na komerční a developerské zájmy nazvaný Vidím město...? Novinářům jej dnes představil autor a režisér Tomáš Petráň.

    "Nesnažil jsem se točit pouze film o architektuře. Ta je podle mě obrazem kultury a společnosti. Dokument je tedy jakýmsi filmem o naší společnosti a jejím stavu," vysvětlil Petráň s podotknutím, že chtěl, aby film byl také zábavný a vtipný.
    Snímek dává prostor zastáncům i kritikům nových developerských projektů v Praze, mezi něž patří třeba plánovaná výstavba výškových budov na Pankráci nebo obchodního domu Copa v proluce u stanice metra Národní třída. Slovo tak dostanou architekti, památkáři, radní města i jeho obyvatelé. Zazní vzpomínky na dřívější život v centru Prahy, stejně jako plány na výstavbu moderních hotelů.
    "Pokud vás můj film rozruší, jedině dobře," podotkl po skončení projekce Petráň, autor dokumentů Střet světů i věků, Pondělí v Šanghaji, Lavinové nebezpečí nebo Loosovy vily v Praze.
0 komentářů
přidat komentář