Secesní hotel Zlatý lev v Liberci byl rozšířen

Vložil
ČTK
06.01.2009 22:10
Liberec

Liberec - Na 80 milionů korun přišla renovace a rozšíření secesního Grandhotelu Zlatý lev v Liberci. Hotel díky tomu získal dalších 35 pokojů, což jeho kapacitu rozšířilo zhruba o 40 procent. První hosté už novou část otestovali na Silvestra, zatěžkávací zkouška ale grandhotel čeká ve druhé polovině února, protože je oficiálním hotelem Mezinárodní lyžařské federace při lyžařském šampionátu. ČTK to dnes řekla Michaela Winklerová, mluvčí společnosti CPI Hotels, jíž Zlatý lev patří.
    Čtyřhvězdičkový grandhotel koupila společnost CPI Hotels koncem roku 2007 a začlenila ho do řetězce Choice Hotels International. Původně měl 82 jedno- až třílůžkových pokojů a apartmánů, na konci loňského roku ale bylo dokončeno dalších 35 v sousedním domě. Původně bytový dům v sousedství hotelu má pět nadzemních podlaží. "Budova byla postavena také v secesním slohu a nesla bohatou, architektonicky členěnou fasádu, která prošla náročnou opravou, včetně štukových výzdob a zdobného profilování říms a poprsníků oken," řekl ČTK generální ředitel CPI Hotels Jan Kratina.
    Stotisícový Liberec má jen dva čtyřhvězdičkové hotely, vedle Grandhotelu Zlatý lev ještě Hotel Babylon s 1000 lůžky. Zlatý lev byl do provozu uveden v  roce 1906 u příležitosti česko-německé výstavy, kdy v něm bydlel císař František Josef I. Mezi jeho hosty byli mimo jiné třeba Roald Amundsen, Johannes Strauss, Josef Čapek, Jurij Gagarin, Boris Becker a prezident Václav Klaus. Hotel není památkově chráněným objektem, leží však v památkové zóně. V budoucnu chce CPI podle Kratiny zrenovovat také původní objekt Zlatého lva.
    CPI Hotels se řadí k největším českým hotelovým operátorům a je výhradním zástupcem mezinárodního hotelového řetězce Choice Hotels International. Ten je se svými 5000 hotely ve 40 zemích druhým největším řetězcem na světě. CPI Hotels působí na českém trhu 15 let a vlastní tu 13 hotelů o celkové kapacitě 6500 lůžek, a to v Praze, Františkových Lázních, Olomouci a Liberci.
0 komentářů
přidat komentář

Související články