Broumov připravuje projekt sportovního centra v bývalém pivovaru

Vložil
ČTK
25.12.2008 11:45
Praha

Broumov (Náchodsko) - Broumovská radnice nechala zpracovat projektovou dokumentaci na stavbu Sportcentra Pivovar Broumov. Stavební povolení pro sportovní areál umístěný do bývalého měšťanského pivovaru chce město získat během příštího roku, poté se město pokusí získat na stavbu za zhruba 200 milionů korun potřebnou dotaci. ČTK to řekla starostka Broumova Libuše Růčková.

    "V září 2009 bychom měli mít stavební povolení, zahájení vlastní stavby závisí na získání peněz z evropské unie, z prostředků města není výstavba možná," řekla Růčková. Město plánuje, že by nákladný projekt realizovalo po etapách. "V bývalém pivovaru by mělo vzniknout podzemní parkoviště, 25 metrů dlouhý plavecký bazén se čtyřmi drahami či tělocvična," řekla starostka. Podle projektu by v areálu bývalého pivovaru mohlo vzniknout také kryté kluziště, které by mělo být v někdejších ležáckých sklepích.
    V Broumově zatím krytý bazén i venkovní koupaliště chybí, obyvatelé z Broumova jezdí na koupaliště do okolních měst. "Rozhodli jsme, že než budovat koupaliště, bude lepší zbudovat krytý bazén, který by byl v provozu celý rok," řekla Růčková.
0 komentářů
přidat komentář

Související články