Aš má nový územní plán, čekali na něj investoři

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
19.12.2008 17:05
Praha

Aš (Chebsko) - Město Aš má po deseti letech nový územní plán. Jeho zpracování bylo nutné nejen pro investory, kteří v Aši chtějí začít stavět rozsáhlý podnikatelský komplex, ale i kvůli cílenému rozvoji bytové výstavby, řekl dnes novinářům starosta Aše Dalibor Blažek.

    "V posledních letech se stavby nových domů soustřeďovaly spíše do okolí města. Vznikly tak nové satelity, což hodně prodražuje správu města. Musí se opravovat více silnic, odvoz odpadu je dražší, stavíme nové veřejné osvětlení a podobně. Přitom vnitřek města je vybouraný," uvedl Blažek.
    Další bytová výstavba by se tak podle nového územního plánu mohla soustředit spíše do středu města. Radnice má i zpracovanou zástavbovou studii celé nové čtvrti.
    Na nový územní plán netrpělivě čekali i zástupci firmy BCD Group. Izraelští investoři si vyhlédli Aš pro svůj plán stavby obchodně-průmyslového areálu za miliardy korun. Podle Blažka investoři ani přes světovou finanční krizi zatím záměr nepřehodnotili. "Je možné, že naopak v této době je může vyjít výstavba levněji," doplnil Blažek.
    BCD Group plánuje u Aše vybudovat areál s byty, hotelem, obchody a nemocnicí. Celkem chce během příštích deseti let investovat do areálu 25 miliard korun. V první fázi by se měl stavět hotel s kongresovým centrem a kasinem. Stavět by se podle posledních informací mohlo začít v druhé polovině roku 2009.
    Nově přijatý územní plán nevyhověl BCD Group jen v jednom bodě. Logistické centrum na kraji Aše zastupitelé příliš nechtějí. "Raději bychom investory tlačili k tomu, aby zde vzniknul třeba průmyslový areál, který zaměstná více lidí," dodal Blažek.
0 komentářů
přidat komentář