Zanedbané sportoviště u Liberce se mění v moderní areál

Zdroj
Petra Laurinová
Vložil
ČTK
21.12.2005 00:30
Praha

STRÁŽ NAD NISOU (Liberecko) - Zanedbané sportoviště ve Stráži nad Nisou na Liberecku přeměňuje místní TJ Sokol v moderní sportovní a rekreační areál. Díky čtyřmilionové dotaci od ministerstva školství se podařilo letos opravit kabiny a klubové zázemí. Další výstavba si vyžádá asi 90 milionů korun, řekl dnes ČTK předseda strážských sportovců Jan Piňko.

Přestavba sportoviště začala loni, v roce 2004 pohltila tři miliony korun. Výstavba nových částí areálu potrvá podle Piňka zhruba deset let. TJ Sokol se na ni pokusí získat peníze ze státního rozpočtu, od Libereckého kraje, od obce a také z programů Evropské unie. Sportoviště by totiž mohly využívat také oddíly z nedalekého Polska a Německa.
V příštím roce se areál rozšíří o fitness, saunu, vířivku a společenské zázemí. Plány přijdou na pět milionů korun.
V budoucím komplexu bude nejen současné travnaté fotbalové hřiště, ale i nové hřiště s umělou trávou nebo krytá hala o rozměrech 55 krát 35 metrů na volejbal, tenis, squash a další míčové sporty. "Počítáme i se třemi tenisovými hřišti, dvěma kurty na klasický volejbal a jedním na plážový volejbal," dodal Piňko.
Stráž je samostatná obec na okraji Liberce. Z 1850 obyvatel je celá třetina členem tělovýchovné jednoty. Například v sedmi fotbalových mužstvech hraje ve Stráži přes 200 dětí, dorostenců a dospělých a skoro 70 procent z nich dojíždí ze sousedního stotisícového města.
Ministerstvo školství uvolnilo v letošním roce na výstavbu a opravy asi 200 sportovišť přes 580 milionů korun. "Schválený výhled na příští rok je 440 milionů. Rozhodovat se o něm bude ale až v březnu," řekl ČTK Ondřej Gabriel z tiskového odboru ministerstva.
0 komentářů
přidat komentář