V Plzni vzniká 52 luxusních bytů v Paláci Ehrlich

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
10.12.2008 11:15
Brno

Plzeň - V centru Plzně dnes začala stavba nové architektonické dominanty města - Paláce Ehrlich, jejímž autorem je světoznámý český architekt Bořek Šípek. V devítipodlažním domě za čtvrt miliardy korun vznikne do června 2010 celkem 52 zatím nejluxusnějších bytů ve městě, dále obchody a restaurace. Budova bude v nejatraktivnějším místě Plzně v parku v  Šafaříkových sadech, řekl ČTK Michal Štěpánek, majitel investorské firmy MICHAEL Development.
    Cena luxusních bytů, které podle Štěpánka v Plzni velmi chybějí, se bude pohybovat od 45.000 do 65.000 Kč/m². "Polovina bytů už je prodána zejména významným plzeňským byznysmenům a zčásti i Pražanům," dodal. Podle Štěpánka se developer ani investor nebojí finanční krize. "Považuji ji za mediální bublinu. Těch 52 lidí se vždycky najde, protože to je jediné takové místo v Plzni," dodal.
    Projekt má zhruba roční zpoždění vinou námitek proti velikosti pozemků i domu, hlavně od majitelů 50 bytů sousedního domu na Anglickém nábřeží. Developer se nakonec se všemi dohodl. "Stavební povolení bylo vydáno včera," řekl Petr Linhart, člen představenstva Plzeňského projektového ateliéru (PPA), který je investorem projektu a vložil do něj pozemky v proluce. Jeho sousední kancelářská budova projde zásadní obnovou, která přijde na dalších více než 50 milionů korun.
    V nejvyšších sedmém a osmém patře budou tři největší mezonetové byty včetně dvousetmetrové rezidence. Další byty v paláci budou od 2+kk po 5+kk do 120 m², všechny s terasami a balkony. V paláci vznikne recepce s nepřetržitou službou, sauna, obchod a restaurace, v podzemí 56 parkovacích míst. Bezpečí nájemníků budou hlídat kamery. "Do domu se nikdo nedostane bez jejich souhlasu," řekl Linhart. Chodby budou ze žuly, bude tam vyšší standard podlah, omítek, dveří i oken.
    Sousední administrativní budova proti hotelu Continental bude zachována. Už nyní prochází zásadní rekonstrukcí. Do konce května 2009 tam vznikne přes 2000 m² ploch pro obchody a kanceláře. Sídlit tam bude i PPA. "Máme ji obsazenu téměř ze sta procent," řekl Linhart.
    MICHAEL Development se specializuje na výstavbu luxusního bydlení v nejatraktivnějších lokalitách ČR, například v Praze a Špindlerově Mlýně, a stavěl také bytové domy na Floridě. Autory projektů jsou vždy přední čeští architekti. "V centru Plzně připravujeme ještě dvě místa pro podobné bydlení, jedno stejně veliké a druhé s více byty," řekl Štěpánek. Dalším projektem budou villa domy u přehrady České údolí.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
:-(
Milan
11.12.08 05:28
..
ondrejcisler
11.12.08 09:15
..
hk
12.12.08 06:07
>ondrejcisler
Dr. Lusciniol
12.12.08 06:28
to:ondrejcisler a hk
šárka
12.12.08 09:47
zobrazit všechny komentáře

Související články