Cenu Inovace roku letos získaly ČVUT a firma 5M z Kunovic

Vložil
ČTK
05.12.2008 16:25
Praha

Praha - Cenu Inovace roku dostala letos jedna z kateder Českého vysokého učení technického. Získala ji za mostní římsu ze syntetického vláknobetonu. Spolu s ní byla oceněna i firma 5M z Kunovic na Uherskohradišťsku. Výsledky dnes v Senátu vyhlásila Asociace inovačního podnikání ČR, která soutěž pravidelně pořádá od roku 1996.

    Cenu pro ČVUT získala katedra betonových a zděných konstrukcí Stavební fakulty této vysoké školy. "Toto řešení přinese obrovské úspory hlavně ve spotřebě materiálu," uvedl generální sekretář asociace Pavel Švejda. Ocenění převzala prorektorka ČVUT Alena Kohoutková.
    Kunovická společnost cenu obdržela za lepené sendvičové panely, které se používají jako optické plochy radioteleskopu. "Je úžasné slyšet, že určitou věc umíme my jako málokdo na světě," podotkl Švejda.
    Asociace, od jejíhož vzniku uplynulo letos v červnu 15 let, plní úlohu nevládní organizace v oblasti inovačního podnikání, transferu technologií a vědeckotechnických parků. Je občanským sdružením. Podporuje vývoj technicky nových výrobků, technologií nebo služeb a jejich úspěšné uvedení na trh.
    Hlavní cíle asociace jsou vytvoření a zpřístupnění inovační infrastruktury konečným uživatelům a vytváření podmínek pro setkávání nabídky a poptávky po vyspělých výrobcích, technologiích a s nimi spojených službách. Chce tím přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti české ekonomiky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články