Výstava Dílo Adolfa Loose ve fotografiích Waltera Zedniceka

Zdroj
Rakouské kulturní fórum v Praze
Vložil
Tisková zpráva
04.12.2008 11:30
Adolf Loos

Výstava Dílo Adolfa Loose ve fotografiích Waltera Zedniceka se představila v říjnu a listopadu v rámci Česko-rakouského kulturního podzimu Brno 2008, nyní se stěhuje do Prahy. V Rakouském kulturním fóru v Praze bude k vidění od středy 10. prosince, kdy se koná její vernisáž. Začíná v 18 hodin.
Výstava barevných fotografií Waltera Zedniceka prezentuje více než 30 realizací (stavby, interiéry a design) brněnského rodáka, klasika moderní architektury a čelního představitele architektonického purismu Adolfa Loose.
Vídeňský fotograf Walter Zednicek se již po mnoho let zabývá vídeňskou architekturou raného 20. století. Pokouší se stavby z tohoto období fotografovat tak, jak je velcí architekti té doby navrhli, včetně zakomponování staveb do okolního prostředí. Zednicekovi se často daří získat od současných majitelů povolení udělat snímky interiérů, takže těm, kdo si prohlížejí jeho fotografie, výstavy, knihy, se tak naskýtají pohledy, které zůstávají běžnému milovníkovi architektury obvykle skryty. V průběhu let se stal Walter Zednicek, kromě výstavy o Adolfu Loosovi, také autorem knih a výstav o Otto Wagnerovi a Josefu Hoffmannovi.
Výstava Dílo Adolfa Loose ve fotografiích Waltera Zedniceka potrvá v Rakouském kulturním fóru v Praze do 30. ledna 2009. Přístupná bude od pondělí do pátku od 10 do 13 a od 14 do 16 hodin.
0 komentářů
přidat komentář

Související články