Nové brněnské studio postaví Česká televize v Bosonohách

Zdroj
Dan Petrucha
Vložil
ČTK
03.12.2008 22:10
Pardubice

Brno - Nová budova brněnského studia České televize (ČT) vznikne v Brně-Bosonohách. S náhradní variantou umístění studia v brněnské části Žebětín už vedení televize nepočítá. ČTK to dnes řekl technický ředitel ČT Rudolf Pop.
    Odhadované náklady na stavbu studia včetně technického vybavení převyšují 600 milionů korun. Studio by mělo vzniknout do konce roku 2012. Smlouvu s realitní kanceláří zajišťující výkup pozemků hodlá televize podepsat do konce února příštího roku. Nové studio zabere zhruba 15.000 metrů čtverečních, podle Popa zbývá vykoupit několik posledních pozemků.
    "Firma nám garantuje, že v termínech uvedených ve smlouvě bude pozemek připraven, jinak jí hrozí peněžní sankce," řekl dnes na výjezdním zasedání Rady ČT v Brně Pavel Čermák z brněnského studia ČT.
    Kromě nákupu pozemků čeká televizi v blízké době další důležité rozhodnutí, a to výběr zhotovitele projektu na stavbu studia. V prvním kole výběrového řízení, které skončilo minulý týden, nesplnil požadavky žádný z uchazečů, druhé kolo chce televize vyhlásit do dvou týdnů. "Provedeme nepatrné změny v zadávací dokumentaci tak, abychom zdůraznili podmínky, na kterých trváme a které mohly být nepochopeny. Smlouvu se zhotovitelem bychom měli podepsat koncem února," řekl Čermák.
    Třetí klíčové rozhodnutí se týká postu projektového manažera. Brněnské studio oslovilo v minulých týdnech tři personální agentury, kterým zadalo požadavky na vzdělání a praxi manažera. V současné době máme na stole konkrétní nabídky od všech agentur, manažer by mohl do funkce nastoupit během ledna, dodal Čermák.
    Nyní sídlí televize ve dvou budovách v centru města. Dispozičně ale ne zcela vyhovují televizním potřebám. Obě budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Budova Typos v Jezuitské ulici byla původně bytovým domem a prostory v suterénu, kde je nyní studio, bývaly tančírnou. Budova v Běhounské ulici sloužila dříve jako banka. Dále má televize ještě sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy by ČT chtěla prodat a z  výtěžku uhradit část nákladů na výstavbu nového sídla.
    Televize v  minulosti usilovala o areál bývalých Jaselských kasáren poblíž centra Brna, v  nichž se natáčel seriál Četnické humoresky. Nakonec si to ale kvůli vysoké ceně a nevyjasněným vlastnickým poměrům rozmyslela.
0 komentářů
přidat komentář

Související články