V Ostravě se otevřel bytový komplex s nejvýše položenými byty

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
27.11.2008 15:35
Ostrava

Ostrava - V Ostravě byl dnes otevřen bytový komplex Atrium Slezská, který vznikl nad fotbalovým stadionem Bazaly a jeho byty jsou nejvýše položenými ve městě. Většina z celkem 123 bytů už má své majitele, zbývají zhruba dvě desítky volných bytových jednotek, které by mohly být obsazeny do června příštího roku, řekl ČTK předseda představenstva developerské společnosti Byty Slezská Pavel Švidernoch. Ceny bytů jsou v rozmezí od 1,6 do osmi milionů korun.

    Obytný komplex vznikl v místě bývalé ruiny opuštěné univerzitní budovy za zhruba 19 měsíců. Náklady na jeho vybudování byly přibližně 350 milionů korun. Atrium Slezská patří za posledních deset let k největším bytovým projektům v Ostravě a okolí.
    Podle Švidernocha hrálo v ceně bytů roli například jejich umístění dle světových stran, ale i patro, v němž se nacházejí. Ceny tak byly od 32.000 korun po 45.000 korun za metr čtvereční, do ceny už bylo zahrnuto i parkovací stání. V uzavřeném komplexu domů, v jehož vnitřní části je malé dětské hřiště a oddechová zóna, jsou byty od 1+kk až po 4+1 do velikosti 151 metrů čtverečních. "Zahájení se podařilo časovat do velmi slušného období, a to například i ve vztahu na investici do Hyundaie, s ohledem na to byl velmi živý zájem o bydlení v této lokalitě," dodal Švidernoch. Podle něj se velmi rychle obsadily hlavně menší byty, které byly pro kupující finančně mnohem lépe dostupné.
    Švidernoch se domnívá, že ve městě byl "hlad" po novém a kvalitnějším bydlení, a neobává se, že by stávající finanční krize mohla nějak výrazně ovlivnit rozprodej zbývajících bytů.
    V Moravskoslezském kraji od ledna do října vzrostla bytová výstavba. Začalo se stavět 3090 bytů, což je meziročně téměř o třetinu více. Obdobný nárůst se projevil také u dokončených bytů - firmy jich letos dostavěly 1438, zatímco ve stejném období loni jen 1109. Stavební boom trvá na severu Moravy zhruba od roku 2006, kdy vláda potvrdila vstup automobilky Hyundai.
    V samotném centru Ostravy nyní stavebníci dokončují například bytový dům Améba vedle Nové radnice. Kvůli finanční krizi se naopak dočasně zastavila výstavba bytů na Nové Karolině.
0 komentářů
přidat komentář