Krnov dokončuje demolici kasáren

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
23.11.2008 11:40
Praha

Krnov (Bruntálsko) - Nejpozději do poloviny prosince budou definitivně zdemolována někdejší kasárna v Krnově na Bruntálsku. Už nyní je na pozemku o rozloze zhruba 2,5 hektaru odstraněna více než stovka garáží. Po vyčistění území chce město na pozemku vybudovat infrastrukturu potřebnou pro výstavbu multifunkčních domů, v nichž budou byty a prostory pro podnikání, řekla ČTK mluvčí radnice Dita Círová.
    Dodala, že na demolici garáží za sedm milionů korun získalo město dotaci ve výši 5,3 milionu korun od ministerstva pro místní rozvoj. Po vybudování infrastruktury na území bývalých kasáren chce město pozemky nabídnout developerům.
    "Naši předchůdci v minulém volebním období se pokoušeli získat dotaci ze Společného regionálního operačního programu a neuspěli. Ale akci máme připravenou a jak na vybudování infrastruktury, tak na výstavbu deseti multifunkčních domů je vydáno stále platné stavební povolení," uvedl místostarosta Bedřich Marek. Doplnil, že město chce počkat na vyhlášení dotačních titulů a v únoru se opět pokusí získat finanční podporu ze strukturálních fondů.
    Zájemci o stavební materiál se mohou přihlásit buďto na technických službách, nebo na městském úřadu. Dlažební kostky prodává město za čtyři a deset korun za kus a panely pak za 200 a 500 korun.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Petr
23.11.08 04:21
zlikvidovat
ovo
24.11.08 05:42
zobrazit všechny komentáře