Cheb chce dát až tři miliony korun na propagaci nové pěší zóny

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
21.11.2008 20:10
Cheb

Cheb - Rekonstrukci pěší zóny v Chebu, která začne v příštím roce, bude doprovázet velkorysá propagační kampaň. Město na ni může dát přes tři miliony korun. Využije nas to, podobně jako na samotnou stavbu, peníze získané z dotace z evropských fondů, řekl ČTK mluvčí radnice Tomáš Ivanič.

    "Kampaň má nejen propagovat, ale i informovat veřejnost o tom, jak se pěší zóna změní," uvedl Ivanič. Na zpracovatele propagační kampaně už město vypsalo výběrové řízení. Peníze rozdělí na tři samostatné zakázky. Radnice očekává, že díky nabídkám v soutěži budou celkové náklady nižší než tři miliony.
    Grafické panely, pamětní deska, brožovaný průvodce a drobnější propagační předměty by měly přijít nejvýše na 1,3 milionu korun. Další zakázka se týká webových stránek a propagačního DVD za maximálně 900.000 korun. Třetí zakázka z balíku propagace pěší zóny je na plakáty a PR články v novinách, rozhlase a televizi. Tato část by v maximálních cenách mohla stát přes milion korun.
    Poměrně velkorysá propagační kampaň vychází z rozsahu investice. Rekonstrukce pěší zóny bude největší investiční akcí Chebu za poslední léta. Celkové náklady mají přesáhnout 140 milionů korun, přičemž 117 milionů korun dostane Cheb z evropských peněz.
    Práce by měly začít na jaře příštího roku, skončit mají v roce 2011. Pěší zóna se bude upravovat ve dvou úsecích. První část po Evropskou ulici má být hotova do srpna příštího roku, druhá část až po náměstí do června 2010. Související okolní křižovatky a ulice se budou dokončovat do roku 2011.
0 komentářů
přidat komentář