MMR plánuje nové sídlo za výnosy z prodeje svých budov

Vložil
ČTK
19.11.2008 18:10
Praha

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) by se mohlo do konce roku 2011 přestěhovat do nového sídla. Počítá s tím harmonogram, který se nyní v úřadu připravuje. Jeho konečná verze zatím nebyla schválena, je tak možné, že plán ještě nabere zpoždění. Peníze na novou budovu by úřad získal prodejem svých stávajících nemovitostí. Možné náklady na stavbu a výnosy z  prodeje budov ještě musejí určit znalecké posudky a audit, řekl dnes ČTK mluvčí MMR Hynek Jordán.
    Přes dosud nejasné obrysy plánu se podle Jordána stále počítá s tím, že celá akce by neměla žádné nároky na státní rozpočet.
    MMR by tak v případě uskutečnění plánu následovalo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Jeho plán na výměnu 13 budov za jedno sídlo pro zhruba 1400 úředníků ministerstva a jemu podřízených organizací dnes schválila vláda.
    Kromě ústředí na Staroměstském náměstí vlastní v metropoli MMR podle mluvčího například také nemovitosti v Letenské ulici na Malé Straně nebo v ulici Na Příkopě.
    MMR má stejně jako MPO také přidružené organizace. Například Státní fond rozvoje bydlení sídlí v Praze v budově v Dlouhé ulici, pracoviště má i v Olomouci. Agentura CzechTurism má sídlo v Praze na Vinohradech, v centru Brna na Jakubském náměstí je zase adresa Ústavu územního rozvoje.
0 komentářů
přidat komentář

Související články