Central Group koupil soutěž Miss ČR

Zdroj
Irena Kopečná
Vložil
ČTK
22.10.2008 01:10
Praha

Praha - Novým majitelem soutěže krásy Miss ČR se stala developerská společnost Central Group. Firma koupila za 38 milionů korun agenturu APK/2, která Miss ČR pořádá. Prezidentkou soutěže bude Miss World z  roku 2006 Taťána Kuchařová. Na tiskové konferenci to dnes oznámili zástupci firmy, která byla dosud jedním ze sponzorů soutěže, a agentury, již vedla Kateřina Moťovská, manželka pohřešovaného podnikatele Jana Moťovského.
    "Soutěž nyní prodávám, nebudu se v ní dále jakkoliv angažovat a jsem ráda, že ji vkládám do rukou Taťány Kuchařové a Central Group, jejichž návrh na transformaci soutěže na charitativní projekt mě velmi zaujal," řekla Moťovská. Nový majitel chce veškeré výnosy ze soutěže, po odečtení provozních a pořizovacích nákladů, věnovat Nadačnímu fondu pro zdraví dětí.
    Tato myšlenka se líbí i Kuchařové, podle které se soutěž díky tomuto záměru přiblíží světovému klání Miss World. "Naším velkým přáním je tuto prestižní soutěž jednou do České republiky přinést. Za dobu, po kterou se v této oblasti pohybuji u nás i ve světě, jsem získala řadu zkušeností a kontaktů, které využiji," řekla Kuchařová.
    Podle majitele Central Group Dušana Kunovského dostane soutěž díky Kuchařové nový a svěží impulz. "Věříme, že se nám s novým týmem podaří brzy jasně dokázat, že miss je jen jedna, a to Miss České republiky," řekl Kunovský.
    "Charitativním projektem soutěže miss jsou. To není nic nového. Zatím to (prodej Miss ČR) ale nekomentuji. Uvidíme další vývoj," řekla ČTK ředitelka konkurenční soutěže krásy Česká Miss Michaela Maláčová.
    Central Group podle Kunovského pomohla hlavně finanční injekcí, řízení soutěže ale bude hlavně v rukou Kuchařové a dalších lidí z oboru. Jako odborný poradce se k pořadatelům vrací Miloslav Zapletal, který soutěž koncem 80. let zakládal a letos na jaře ji prodal Moťovskému. Ředitelem soutěže bude režisér Jiří Adamec, který finálové večery Miss ČR v minulosti režíroval.
    Moťovský, který na počátku srpna zmizel v jižní Francii a od té doby po něm pátrá policie, koupil agenturu pořádající Miss ČR letos v březnu od Zapletala za několik desítek milionů korun.
    Po zmizení Moťovského se řízení agentury ujala jeho manželka. "Snažila jsem se Miss ČR dostat do nějaké formy, tak, aby se buď dál mohla provozovat nebo byla aspoň prodejná. Cítila jsem určitou povinnost, byla by škoda, aby to během pár měsíců padlo," řekla ČTK Moťovská, která svou budoucnost už ale vidí jinde.
    "Politika a bulvár nejsou zrovna moje hobby. Nyní se chci věnovat hlavně své dceři Kačence. Za ty dva měsíce, kdy manžel nebyl, dcera pocítila, že otec tam není a vyžadovala hodně mě. Já jsem byla bohužel zabraná do té práce a nemohla se jí tolik věnovat," uvedla Moťovská.
    Pátrání po jejím manželovi stále pokračuje. Česká konzulka v Paříži Lucie Kodejšová dnes ČTK řekla, že v případu se počítá se dvěma variantami. A sice, že Moťovského zmizení bylo záměrné anebo nedobrovolné. V září převzala francouzská justiční policie případ od administrativních složek. To v praxi znamená, že skončilo všeobecné zkoumání a začalo se pracovat s podezřením, že zmizení Moťovského má kriminální pozadí.
    Od okamžiku, kdy Moťovská APK/2 převzala, média spekulovala o  tom, že od soutěže odcházejí sponzoři. Televize Nova navíc oznámila, že příští rok bude vysílat pouze konkurenční soutěž Česká Miss, kterou od roku 2005 pořádá královna krásy z roku 1991 Michaela Maláčová.
    Zapletal i Adamec ale nevyloučili, že se Miss ČR příští rok může v televizi Nova objevit. "Zahájíme jednání o vysílání finálového večera se všemi televizemi. Ani na jedné z nich není uzavřena možnost, aby se v nich soutěž vysílala," řekl Adamec, který pro Novu natočil například seriál Pojišťovna štěstí a byl vrchním režisérem jejích zábavných pořadů. "V létě se Moťovský dohodnul s Novou na exkluzivitě. Pak se ale stalo to, co se stalo a Nova nevydržela s nervy a uzavřela smlouvu s Českou Miss. Nic ale není uzavřeno," řekl Zapletal.
    Sama televize se jednání se zástupci Miss ČR nebrání. "Televize Nova žádnou nabídku ze strany pořadatele Miss ČR neobdržela. Jestliže ji dostaneme, vyhodnotíme ji a oznámíme stanovisko," řekla ČTK mluvčí Novy Michaela Fričová. Maláčová ale ČTK řekla, že Česká Miss má po celý rok 2009 na Nově exkluzivitu.
    Česko-švýcarská společnost Central Group, která působí na trhu téměř 15 let, nepřebírá APK/2 v  nejlepší situaci. Tržby APK/2 klesly loni o více než 10,5 milionu na 47,5 milionu korun. Firma se tak loni dostala do ztráty 1,6 milionu korun.
    Finanční situace agentury ale Central Group netrápí. "Miss České republiky nekupujeme pro peníze. Tím, že ji měníme na charitativní projekt, nám nikdy nevydělá ani korunu," řekl Kunovský, jehož firma loni prodala téměř 1400 nových bytů za více než 5,8 miliardy korun. Firma Central Group, která na českém trhu patří k developerům, nabízí v současnosti stovky bytů a rodinných domů v Praze.
0 komentářů
přidat komentář