Zlín: z Lesní kavárny by se měl stát hotel

Vložil
ČTK
17.10.2008 18:05
Zlín

Zlín - Kdysi vyhlášenou a nyní zcela zchátralou zlínskou Lesní kavárnu zřejmě čeká přeměna ve čtyřhvězdičkový hotel. Postavit jej chce pražská společnost VLTAVA HOLDING, která nyní kavárnu vlastní. Novou podobu i funkci by měla dříve vyhledávaná budova získat zřejmě už na podzim příštího roku. ČTK to zjistila v informačním systému o veřejných zakázkách.

    Kavárna se nachází v jižní části města v blízkosti Lesního hřbitova u areálu krematoria. Budova, jejímž autorem je známý zlínský architekt Ivan Bergmann, byla postavena v roce 1982 a brzy se stala oblíbeným a vyhledávaným výletním cílem. Později však objekt vystřídal několik majitelů, začal chátrat a nyní je v zcela zdevastovaném stavu.
    Investor chce z kavárny vytvořit luxusní reprezentativní ubytovací zařízení, které by mělo sloužit i oficiálním návštěvám města a mohlo být později certifikováno jako čtyřhvězdičkový hotel. Firma by s jeho přestavbou chtěla začít už na konci letošního roku, hotová by měla být v říjnu roku 2009.
    Přeměnu zchátralé kavárny vítá primátorka Zlína Irena Ondrová. "Podle mě je to maličko morbidní místo pro hotel. Na druhou stranu možná právě proto budou lidé toto místo vyhledávat, protože je tam ticho a klid," vysvětlila.
    Oživení areálu hodnotí kladně i ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín Milan Macura. "Je to rarita. Nebylo dobře, že kavárna skončila. Byly tam všechny trachty. Lidé tam budou moci bez přeparkování udělat poslední vzpomínku," uvedl. Otázkou však podle něj zůstává, jak vysoké ceny bude nový provozovatel nabízet.
    Na menší počet ubytovacích kapacit ve Zlíně už poukázali i organizátoři některých velkých akcí, například umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Petr Koliha. Ten již dříve ČTK řekl, že letos museli hosty ubytovávat i v soukromí. Všechny velké hotely v regionu byly totiž obsazeny. Podobná situace ve městě panuje například i při Barum rallye.
0 komentářů
přidat komentář