Lázně Luhačovice zahájily budování areálu za miliardu

Vložil
ČTK
16.10.2008 09:55
Brno

Objekt Morava II po rekonstrukci
Luhačovice (Zlínsko) - Lázně Luhačovice zahájily budování léčebného, relaxačního a ubytovacího komplexu. Celkové náklady na rekonstrukci dvou lázeňských budov a stavbu několika dalších se podle vedení firmy blíží téměř miliardě korun. Pro financování projektu společnost získala i  stomilionovou dotaci z fondů Evropské unie a z rozpočtu kraje. Novinářům to dnes řekl generální ředitel společnosti Josef Krůžela.
    V rámci projektu budou zrekonstruovány budovy historických lázeňských hotelů Alexandria a Morava. V  jejich blízkosti pak vzniknou další objekty, které rozšíří nabídku ubytovacích a volnočasových služeb celého lázeňského areálu. Společnost předpokládá, že se nákladný projekt podaří kompletně dokončit mezi lety 2013 až 2015.
    "Celý projekt směřuje k tomu, aby se rozšířila nabídka pobytů o nové produkty. Aby byla vyšší úroveň ubytovacích, gastronomických a dalších doplňkových služeb, za kterými hosté do tohoto regionu přijíždějí," řekl dnes ČTK ředitel společnosti Josef Krůžela. Rekonstruovaný a rozšířený lázeňský areál by podle něj měl přispět k rozvoji celého regionu a hlavně většímu přílivu lázeňských hostů z  tuzemska i ze zahraničí.
Objekt Alexandria II po rekonstrukci
    První fázi, rekonstrukci areálu hotelu Alexandria, zahájila společnost už letos v létě a její dokončení je plánováno na listopad příštího roku. V budoucnu by v blízkosti hotelu měla vyrůst i další nová budova. Náklady by podle Krůžely měly činit zhruba 360 milionů korun, část z nich bude hrazena i penězi z evropských fondů.
    Podle Radana Juráška ze společnosti Helika, která projekt připravila, bude po rekonstrukci zachován i  původní charakter historických interiérů. U novostavby se pak architekti nechali inspirovat dobou Alexandra Velikého.
    Kompletní rekonstrukci později čeká i lázeňský hotel Morava, v jehož blízkosti vzniknou další dvě budovy. Podle Krůžely se i na ně společnost pokusí evropské peníze získat. "Pokud ta možnost bude, rádi o to požádáme," uvedl.
    Lázně Luhačovice se specializují především na léčbu nemocí dýchacího ústrojí, jejich služeb ale využívají i lidé s poruchami pohybového aparátu a zažívacího ústrojí nebo cukrovkou. Kapacita lázní je nyní zhruba 1300 lůžek, na konci loňského roku ve firmě pracovalo asi 550 lidí. Společnost loni vykázala tržby zhruba 366 milionů korun a zisk asi 19,4 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články