Brněnský magistrát chce opravit chátrající dům pod Špilberkem

Vložil
ČTK
07.10.2008 11:20
Brno

Brno - Brněnský magistrát chce opravit chátrající dům v ulici Hlídka pod hradem Špilberk. Budova, kde dříve bývala restaurace, je už několik let bez využití. Před třemi lety tam dokonce bezdomovci způsobili požár. Radnice by dům ráda využila k ekologické výchově. Oprava bude stát podle odhadů asi 15 milionů korun, řekl ČTK náměstek primátora Oliver Pospíšil.
    O opravě domu, který nemůže většina návštěvníků oblíbené brněnské památky minout, se hovoří už léta. "Kdyby to byly tři miliony, tak to město zvládne a opraví, ale takhle to není tak úplně jednoduché," poznamenal náměstek.
    Část peněz by město chtělo získat z dotací Evropské unie. "Pak ale bude potřeba nějakých pět až deset let udržet původní záměr," doplnil Pospíšil. Městu připadá jako vhodné využití zázemí pro environmentální výchovu. "Je to přece jen docela utopený prostor, takže to není špatné využití. Souvislost s ekologií tam rozhodně je" uvedl Jiří Ponížil ze společnosti Fiedler reality.
    Hlídka 4 není jediná adresa, se kterou má teď město nějaké plány. Uvažuje také například o prodeji hotelu Myslivna na okraji města. Město původně areál nabízelo za minimální cenu 135 milionů korun, nedostalo ale žádnou nabídku. Nyní zvažuje, jak s objektem, který potřebuje rozsáhlou opravu, naloží.
0 komentářů
přidat komentář

Související články