Praha 7 plánuje výstavbu nového domova důchodců

Vložil
ČTK
18.09.2008 11:10
Praha

Praha - Praha 7 má nedostatek míst v domovech pro seniory a domech s pečovatelskou službou. Současnou kapacitu by bylo potřeba zvýšit asi o  80 malometrážních bytů. Novináře o tom dnes informoval místostarosta sedmé části Tomáš Kaštovský. Nedostatek míst by měl vyřešit nový domov pro seniory, který radnice plánuje v Tusarově ulici v Holešovicích.
    V sedmé městské části žije podle starosty Kaštovského zhruba 14.000 seniorů. "Máme i hodně těch starších, v Praze 7 bydlí například druhá nejstarší obyvatelka Prahy," poznamenal místostarosta.
    Pečovatelské centrum Praha 7, které je příspěvkovou organizací města, provozuje v současné době dva domy s  pečovatelskou službou a jeden objekt, kde jsou byty s pečovatelskou službou. Celkem má k dispozici 46 bytů, to ale nestačí.
    Městská část chce proto vybudovat další domov pro seniory, v kterém by mělo být asi 80 bytů. Podle Kaštovského by mohl být hotov na přelomu let 2010 a 2011, stát by měl kolem 130 milionů korun. "Před výstavbou nové radnice to bude největší investice městské části," dodal Kaštovský.
0 komentářů
přidat komentář