Na mosteckém centrálním náměstí se postaví až 100 nových bytů

Zdroj
Jan Foukal
Vložil
ČTK
12.12.2005 13:35
Most

MOST - Společnost HUTS, která v prostoru mosteckého I. náměstí vybuduje komerčně obchodní centrum, počítá i s výstavbou až 100 nových bytů. Bytový dům nahradí původně plánovaný hotel. Záměr firma přehodnotila, v bezprostřední blízkosti náměstí totiž nyní nový nájemce investuje do úprav a modernizace velkokapacitního hotelu Cascade, řekl ČTK mostecký primátor Vladimír Bártl.

Práce na přestavbě náměstí by měly začít v červnu či červenci příštího roku, novou podobu by mělo získat za další tři roky. Studie zástavby náměstí počítá kromě komerčně zaměřených objektů a bytového domu s dvoupatrovými podzemními garážemi s celkovou kapacitou 350 míst. Chybět by nemělo zábavní a fitnesscentrum. Náklady HUTS odhaduje minimálně na 650 milionů korun.
"Stavba bude na začátku vyžadovat trpělivost a toleranci obyvatel. Zejména kvůli garážím bude třeba vytěžit a vyvézt nákladními vozy z centra města velké množství zeminy. Navíc jsme přišli o dva důležité mosty přes silniční koridor, jejich oprava bude pokračovat až do konce příštího roku. Už tak složitá dopravní situace se tedy ještě vyhrotí," uvedl Bártl.
S návrhem architektonické zástavby náměstí se v únoru seznámí zastupitelé i veřejnost, radní už koncepci schválili. "Vadilo nám, že směrem do náměstí není dostatek prostoru pro případné zahrádky a předzahrádky u kaváren a restaurací. Projektant byl však limitován silnící od magistrátu směrem k obchodnímu středisku Rozkvět. Dohodli jsme se proto, že v konečné podobě projektu může počítat i s ní," doplnil Bártl.
Společnosti HUTS, která disponuje kapitálem z Blízkého východu a Francie, dali zastupitelé přednost před německým investorem zastoupeným firmou City Galerie Most.
Historické jádro Mostu se třemi náměstími ustoupilo v 70. letech minulého století těžbě hnědého uhlí. V nové zástavbě už projektanti s výstavbou náměstí nepočítali.
0 komentářů
přidat komentář

Související články