Luhačovické nádraží je opraveno

Vložil
ČTK
28.08.2008 19:50
Brno

Luhačovice (Zlínsko) - Výpravní budově luhačovického vlakového nádraží se vrátil její původní historický vzhled. České dráhy (ČD) v těchto dnech dokončily osm měsíců trvající rekonstrukci a cestující i zaměstnanci by měli objekt začít využívat už od příštího měsíce. ČTK o tom informoval mluvčí ČD Ondřej Kubala. Opravy vlakových nádraží v regionu by ale měly pokračovat, dráhy nyní chystají opravu ještě několika dalších.
    Výpravní budova luhačovického nádraží byla postavena už v roce 1905, zatím poslední větší rekonstrukcí ale prošla už v šedesátých letech minulého století.
    Stavbaři proto letos opravili vnější plášť budovy i prostory pro cestující a změnili také její interiér. "Uvnitř objektu jsme pozměnili vnitřní uspořádání tak, aby kromě provozních místností Českých drah a zázemí pro cestující vznikl také nový komerční prostor," popsal Ředitel správy majetku ČD v  Olomouci Gabriel Jursa. Změny by podle něj měly přinést hlavně větší komfort a lepší nabídku služeb pro cestující.
    Na fasádu nádražní budovy stavbaři také vrátili ozdobné prvky, aby její vzhled co nejvíce odpovídal stavbu v době, kdy byla postavena.
    Nákladnou rekonstrukcí, která si vyžádá investici v  řádu několika stovek milionů korun, už v současné době prochází areál vlakového nádraží v Kroměříži. Stavební práce na úpravě kolejiště a nástupních ostrůvků začaly už letos a potrvají zřejmě až do poloviny příštího roku.
    Ještě během letošního roku chtějí České dráhy začít i s opravami nádražní budovy v  Bojkovicích na Uherskohradišťsku. Ty by měly skončit příští rok. Připravuje se také rekonstrukce vlakových nádraží v Holešově a v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
K rekonstrukci nádraží
29.08.08 01:47
zobrazit všechny komentáře