V Boskovicích na Blanensku otevřeli nový zimní stadion

Vložil
ČTK
10.12.2005 19:45
Praha

BOSKOVICE (Blanensko) - Na tři sta zájemců si dnes přišlo vyzkoušet led v novém zimním stadionu, který pro milovníky zimních sportů otevřela boskovická radnice. Vyznavači bruslení čekali na jeho vybudování dlouhé roky. Objekt vznikl po zastřešení veřejného kluziště, které bylo nutné zmodernizovat. Dosavadní výstavba stadionu přišla na 70 milionů korun.

"Dopoledne budou halu využívat žáci našich škol a odpoledne zdejší hokejové družstvo a veřejnost," řekl dnes ČTK Jaroslav Dohnálek, ředitel společnosti, která v Boskovicích provozuje všechna městská sportoviště. Veřejnosti bude hala přístupná v odpoledních hodinách od středy do neděle. O vánočních a jarních prázdninách se však široké veřejnosti otevře i dopoledne.
Vybavením starého kluziště novou technikou na výrobu ledové plochy a jejím zastřešením však skončila teprve první etapa výstavby haly. Následovat by mělo opláštění budovy, oprava šaten a tribun. Náklady město dohaduje na dalších 35 milionů korun.
Boskovice se před časem rozhodly zásadně zmodernizovat všechna svá sportoviště. Kromě zimního stadionu byly v uplynulých měsících zmodernizovány a podstatně rozšířeny městské kryté lázně. Novou podobu má i víceúčelové hřiště v areálu Červená zahrada. Radnice nyní plánuje rekonstrukci koupaliště.
0 komentářů
přidat komentář