Stavba centra Velkých Pavlovic začne opravou sýpky

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
21.07.2008 15:10
Praha

Velké Pavlovice (Břeclavsko) - Opravou zdevastované sýpky z  18. století a její přeměnou na turistické a vinařské centrum by měla v příštím roce začít výstavba nového městského centra ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Projekt se týká výstavby na ploše osmi hektarů a přijde na několik set milionů korun. ČTK to dnes řekl starosta Pavel Procházka.
    "Máme již příslib několika investorů, především hoteliérů, že se pustí do svých stavebních projektů na novém náměstí hned poté, co začneme s přestavbou sýpky," uvedl starosta.
    Velké Pavlovice jsou vyhlášenou moravskou vinařskou oblastí, kterou ročně navštíví tisíce turistů. Sýpka by pro milovníky vína měla být jedním z hlavních cílů. Bude v ní galerie vín, výstavní místnost, turistické centrum s informacemi o vinných sklípcích. V objektu vznikne také kongresové centrum.
    Radnice chce na rekonstrukci sýpky získat peníze z dotací Evropské unie. Město vypsalo architektonickou soutěž, v níž z 21 návrhů vybralo projekt řešící podobu nového centra. Vedení města nyní s architekty dojednává poslední drobné změny v záměru.
    Velké Pavlovice sice patří ke známým vinařským centrům, nemají ale prostory ke konání společenských akcí. Tamní centrální náměstí 9. května je pro pořádání vinobraní a hodů příliš těsné na to, aby se na něj vměstnalo asi 5000 lidí.
    Novým městským centrem by se měl stát prostor mezi autobusovým nádražím a zemědělským statkem se sýpkou. Na tomto území bude část starých budov stržena. Počítá se s novou výstavbou obchodů, bank, hotelů i činžovních domů.
0 komentářů
přidat komentář