archiweb 2.0

Vložil
Jan Kratochvíl
01.09.2005 06:00
Kráťa a maskot archiwebu
Tak vás pěkně vítám na virtuální vernisáži nového archiwebu :o)
Uplynulo hodně vody od chvíle, kdy jsem se Petra poprvé ptal, co bude dělat po škole. Měl tenkrát hlavu plnou slavných ateliérů, kde by mohl Mistrům strouhat tužky, a Evropa mu byla malá. Pak jsem ho ale nakonec stejně přemluvil pro "naši věc"…
Myslím že to bylo v dubnu nebo v květnu, když jsem Martinovi u vína vysvětloval, co je "naše věc". Protože byl archiwebem nadšený, už když se učil na přijímačky, nedalo mi moc práce ho připojit.
Pamatuji se, že když jsem choval v náručí malou Emilku a básnil Ivě o "naší věci", byla ráda, i když se trochu bála.
Jsem moc rád, že jsem Sofii vysvětlil, proč potřebujeme její názor a její články. Navíc díky její angličtině mi spadl kámen ze srdce.
Trošku se stydím, když si vzpomenu, jak jsem Laďovi vysvětloval, že naprogramovat archiwebální redakční systém bude pohoda na tři měsíce, možná čtyři. Ale já jsem tomu fakt věřil…
Bylo mi moc dobře, když mi Ondřej po půl roce programování a pochybování a soubojů napsal "ten web zacina vypadat dost dobre".
Dnes jsem trošku nervózní, protože se ukáže, jestli naše kroky a směr byly správné a jestli celý ten virtuální stroj splní naše očekávání. Snažili jsme se vymyslet způsob, jak vám nabízet aktuální informace o architektuře zdarma a neumřít hlady.
Dnešním dnem nic nekončí, ani nic nezačíná. Jen jsme vyměnili prošoupané botasky za luxusní tretry s nabroušenými hřebíky. Tak snad se vám bude na náš maratónský běh hezky dívat :o)
Chtěl bych poděkovat své manželce Lucce, za nekončící toleranci a pochopení; Ondřejově Magdě, že mi odpustí ty dlouhé programovací večery; Petrovi za jeho nadšení a skvělou práci; Martinovi, díky němuž bude i na ten chleba; Ivě a Sofii za důvěru a Sofii za překlady; Laďovi za nový server a odpuštění; Ondřejovi, který to celé vydržel a pochopil moje krkolomné nápady; Johnymu za výborné fotky; Ester, Sašovi, Janě, Kódlovi, Petrovi, Pepínovi, Zuzaně, Marcele, Evě, mým studentům a všem, kteří poradili, inspirovali nebo pochválili. A rodičům mým i Lucčiným. Díky.
Tak už přestaňte číst ty sentimentální výlevy a vrhněte se do našeho nového archiwebu! Vždyť kvůli vám jsme to celé dělali!
9 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
PODĚKOVÁNÍ
pepa
01.09.05 09:23
dobréééé...jen tak dál
zuzana havlínová
01.09.05 10:08
CONGRATULATION
SeLa alias P.A.P
01.09.05 10:36
111
Nasadil
02.09.05 10:11
gratulace
fi3er
07.09.05 12:24
zobrazit všechny komentáře