Novela stavebního zákona nejdříve za dva roky

Vložil
ČTK
24.06.2008 14:25
Praha

Praha - Připravovaná velká novela stavebního zákona v  následujících dvou letech pravděpodobně světlo světa nespatří. Na diskusním setkání Žofínského fóra o stavebnictví to dnes řekl náměstek ministra pro místní rozvoj Miroslav Kalous.
    V současnosti se podle náměstka připravuje návrh novely zákona, který má být ještě dále podroben diskusi. Na začátku dubna přitom ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) podle tehdejšího sdělení Taťány Kaniové z  odboru komunikace ministerstva počítalo s vypracováním návrhu novely do konce června. Šlo by tak již o druhou novelu nového stavebního zákona, který platí od 1. ledna 2007.
    Ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek v dubnu při opětovném nástupu do funkce ohlásil, že příprava velké novely stavebního zákona bude patřit mezi jeho priority.
    Stavbaři nyní shromažďují připomínky ke změně zákona například prostřednictvím členských firem Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS). Svaz prosazuje například to, aby na každé stavbě nemusel být ustanoven autorizovaný stavbyvedoucí.
    Menší novela stavebního zákona během května prošla parlamentem a podepsal ji i prezident. Tato úprava umožnila například umístit stavbu v nezastavěné části obce, která nemá zpracovaný územní plán. Podle dosud platného zákona to možné nebylo.
0 komentářů
přidat komentář