Zlínská univerzita chce postavit vědeckotechnický park

Vložil
ČTK
13.06.2008 15:35
Zlín

Zlín - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně chce do města přilákat firmy zaměřené na informační technologie. Do dvou let chce vybudovat vědeckotechnický park zaměřený zejména na vývoj softwaru a otázky bezpečnosti. Objekt přijde na více než 300 milionů korun, škola na něj chce získat prostředky z Evropské unie. ČTK o tom informoval Jan Malý z rektorátu univerzity.

    Zlínská univerzita vychovává odborníky v oblasti výpočetní techniky; podle kvestora Alexandra Černého je však ve Zlíně pro takové odborníky málo příležitostí k uplatnění. Právě tuto nepříznivou situaci by měl vyřešit vědeckotechnický park. Vedení univerzity chce nové prostory nabídnout IT firmám, které poté využijí spolupráce s odborníky a studenty doktorských studijních programů Fakulty aplikované informatiky.
    Budova má vyrůst na zlínském sídlišti Jižní Svahy v těsné blízkosti Fakulty aplikované informatiky. V případě, že půjde vše podle plánu, stavět se začne již za rok, slavnostní otevření se zřejmě uskuteční o rok později.
    Letos univerzita otevřela vědeckotechnický park zaměřený na podniky zabývající se vývojem a inovacemi plastů a také potravinářstvím. Kompletní přestavba budovy, kterou Tomáš Baťa kdysi postavil jako internát pro své studenty, přišla na 225 milionů korun, z evropských fondů univerzita získala dotaci ve výši 142 milionů. Budova získala ocenění v celorepublikové soutěži Podnikatelský projekt roku 2007 v kategorii Vědeckotechnický park.
0 komentářů
přidat komentář

Související články