Staré haly u Černovické terasy se promění v technologické centrum

Vložil
ČTK
12.06.2008 09:55
Brno

Brno - Staré haly v sousedství Černovické terasy v Brně se začnou příští rok na jaře měnit v technologické centrum, kde by mohlo pracovat až 6000 lidí. Plánuje to firma Areal Slatina, která už na části plochy postavila několik kancelářských budov. Nyní chce dát novou tvář dalším 20 hektarům plochy. Projekt přijde na 2,2 miliardy korun, řekl dnes ČTK investiční ředitel firmy Petr Hladík.

    Kdo bude v areálu působit, zatím investor neví. Původně měly být na pozemcích další kanceláře, ale o plochy technologického parku je větší zájem, uvedl Hladík.
    Za poslední roky v Brně přibyly desetitisíce čtverečních metrů kancelářské plochy, převážně na jih od centra. Stejně jako Areal Slatina těží z blízkosti dálnice D1 a brněnského letiště v Tuřanech.
    Prostory pro nejnáročnější výrobu jsou podle Hladíka perspektivnější. Podle představ architektů by mělo na rozlehlém pozemku vyrůst devět budov a technické zázemí - čtyři pětipodlažní domy a pět desetipodlažních.
    Původní slévárna Roučka z 20. let se začala měnit na multifunkční areál už po revoluci. Nyní je v něm 25.000 metů čtverečních skladovacích, 15.000 metrů čtverečních výrobních a 13.500 metrů čtverečních kancelářských ploch. Působí tam asi 80 firem, mezi nimi i počítačové firmy Chicony a BGS Levi. Po dostavbě v roce 2014 bude k dispozici dalších 110.000 metrů čtverečních plochy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články