Časopis TYPO v novém

Zdroj
Filip Blažek, filip@magtypo.cz
Vložil
Tisková zpráva
10.06.2008 11:40
Časopis TYPO zaměřený na typografii, grafický design a vizuální komunikaci slaví pět let své existence. První číslo roku 2008, přineslo řadu novinek: mění se obsahová struktura, formát časopisu, grafická úprava, papír a v neposlední řadě i periodicita – z dvouměsíčníku se stává čtvrtletník.

Zvyšuje se také objem informací, které časopis v jednom čísle přináší; jedenatřicáté číslo časopisu, které v nové úpravě právě vyšlo, má místo původních dvaatřiceti 84 stran ve formátu 230×250 mm.
Texty v časopise jsou nově rozděleny do dvou hlavních částí: v první najdou čtenáři stěžejní tematické články, v druhé pak kratší aktuální texty, recenze písem, drobné sloupky a postřehy přispěvatelů nebo informace ze soutěží a konferencí. Namísto úvodníku byly netradičně zařazeny do obsahu stručné anotace jednotlivých textů.

Tématem jednatřicátého čísla časopisu TYPO je korejský design s texty na míru připravenými nejvýznamnějšími jihokorejskými designéry a teoretiky typografie a designu. Čtenáři se tak mohou seznámit s historickým vývojem korejského písma, se současnými trendy v korejském grafickém designu a jeho nejvýraznějšími představiteli, s korejskou kaligrafií i s designem latinkových fontů kombinovatelných s písmem čínským, japonským a korejským

V následujících číslech časopisu TYPO se pak čtenáři mohou těšit na přehled současného italského grafického designu a typografie, designu v zemích visegrádské čtyřky či na dílo Jana Tschicholda.

Během letošního roku dozná zásadních změn i internetová podoba časopisu, dojde ke sloučení webu časopisu a stránek Typo.cz v jeden rozsáhlý moderní typografický portál, který bude doplněn o množství nových funkcí. Přibudou diskuse, online obchod, RSS, archivy atd. Časopis Typo je dvojjazyčný (veškeré texty jsou v češtině a angličtině), předplatné najdete na internetové stránce www.typo.cz/obchod, kde je i odkaz na nákup jednotlivých starších čísel.
0 komentářů
přidat komentář