Přestavba chebské tržnice Dragoun se blíží závěru

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
09.06.2008 15:25
Cheb

Cheb - Přestavba chebského areálu Dragoun, bývalých kasáren a poté jedné z největších tržnic v západních Čechách, se blíží k závěru. Investice za zhruba 850 milionů sice provázely problémy, ale podle starosty Jana Svobody, investor v podstatě splnil, co slíbil, řekl dnes novinářům.
    "S problémem Dragounu se město potýkalo už řadu let. Když jsme vyhlásili výběrové řízení na jeho prodej, měli jsme tři nabídky. Dvě přitom počítaly s tím, že by v areálu i  nadále zůstala tržnice. Jen jedna nabídla jiné řešení," řekl Svoboda.
    Areál uprostřed města v roce 2007 prodalo město Jaroslavu Třešňákovi. Slíbil budovy zbourat a na jejich místě vystavět Interspar, OBI a obchodní centrum s obchody, ve kterých by mohli prodávat i vietnamští obchodníci, ale v  civilizovaném prostředí.
    "Faktem je, že vietnamští prodejci si své prostory upravují po svém a dodělávají tam různé konstrukce. Už několikrát jsme s nimi jednali, nyní spolupracujeme i s hasiči. Snad se to podaří vyřešit," připustila dnes zástupkyně investora Gabriela Hlavsová.
    Areál je jinak před dokončením. Interspar je už v provozu a z řady obchůdků chybí nyní posledních pět k pronajmutí. Dostavuje se i OBI a podle Hlavsové by měla stavba být zřejmě tento týden předána řetězci. "Otevření se předpokládá zhruba na polovinu července," uvedla Hlavsová.
    Třešňák při koupi areálu složil jako jistinu směnky na celkem 180 milionů korun. Podle Svobody své závazky, na jejichž krytí se směnky vztahovaly, splnil. "Přesto chci rozhodnutí o vrácení směnek nechat na zastupitelstvu," doplnil Svoboda.
    Jednání mezi městem a investorem ale budou pokračovat. Zpoždění proti slíbeným termínům umožní městu dojednat i úpravy, které v původních plánech nebyly. Navíc Třešňák plánuje v  areálu i další stavby. Během následujících let by tam mohla být postavena výšková administrativní budova. V blízkosti areálu získal Třešňák od města plochy na stavbu obytných domů.
    Podle Svobody jsou sice názory na vhodnost umístění obchodního centra do středu města různé, podle něj ale přestavba Dragounu přinesla jako hlavní pozitivum to, že se dosud uzavřený areál s asijským bazarem otevřel a stal se normální součástí města.
0 komentářů
přidat komentář