Autodesk uvádí na český trh nejnovější verzi souboru aplikací pro průmyslový design

Produktové řady 2009 řešení AliasStudio a Showcase nabízejí výrazný nárůst produktivity, dokonalejší modelování a efektivnější prezentování

Vložil
Tisková zpráva
20.05.2008 14:10
Autodesk, s.r.o.

Praha – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu, představila na českém trhu Autodesk AliasStudio 2009, nejnovější verzi produktové řady AliasStudio, která poskytuje soubor nástrojů pro proces průmyslového navrhování, a Autodesk Showcase 2009, která pomáhá uživatelům vytvářet přesná, vysoce realistická znázornění z 3D CAD dat, na jejichž základě mohou přijímat informovaná rozhodnutí o digitálních prototypech.

Aplikace Autodesk AliasStudio 2009 pomáhají společnostem rychleji vytvářet kvalitnější návrhy a umožňují návrhářům digitálně zachycovat jejich nápady od výchozích skic až po 3D koncepční modely. Počínaje integrovanými nástroji pro kreslení a konče zdokonalenými funkcemi modelování a zpětného inženýrství, produkty AliasStudio řeší jedinečné kreativní požadavky celého postupu návrhu výrobků a dopravních prostředků.
Díky inovovaným funkcím ambientního stínování a rozšířené knihovně realistických materiálů umožňuje nová verze Autodesk Showcase 2009 snáze než kdy předtím prezentovat a revidovat návrhy pro rozhodování o produktech a prezentaci. Aplikace Showcase získává data z různých 3D zdrojů včetně aplikace Autodesk Inventor.
„Autodesk AliasStudio je dnes do jisté míry asi nejprestižnějším softwarovým nástrojem pro designéry vůbec - např. v současné době AliasStudio používá 99 % studií, které připravují konceptuální design pro automobilový průmysl,“ říká Michal Jelínek, Senior Design Consultant ve společnosti Autodesk. „Využití AliasStudia ale není omezeno jen na automobilový průmysl, stejně snadno vytváří koncepty také v segmentu spotřebního zboží. V případě spotřebitelského segmentu je sice vytvoření koncepčního modelu datově méně náročné, nicméně zde se hraje o čas – spotřební zboží musí být uvedeno na trh rychle. A je zase výhodou softwaru AliasStudio, že poskytuje potřebnou rychlost a kvalitu.“

Nové verze produktů AliasStudio a Showcase pomáhají společnostem, které čelí následujícím výzvám:
  • Pro udržení náskoku před konkurencí je třeba neustále vytvářet nové a nové návrhy;
  • Ve fázi technologického vývoje dochází k nežádoucím změnám nebo ztrátám záměru návrhu;
  • Přechody mezi různými softwarovými aplikacemi narušují pracovní tok návrhů;
  • Čekání na schválení návrhů zdržuje projekty;
  • Obtížná spolupráce návrhářských a projekčních týmů v oblasti 3D dat.
Uváděná řešení Autodesk pro koncepční design jsou plně v souladu s přístupem digitálního prototypování, jež posiluje konkurenční přednosti výrobců. „Výrobci si osvojují digitální prototypování jako způsob, jak udržet krok s tržními trendy, vyrovnat se s rostoucí poptávkou po efektní stylizaci spotřebního zboží a nutností rychleji uvádět výrobky na trh.“ říká analytička Gisela Wilson, ředitelka programu řešení správy produktů, projektů a portfolií ze společnosti IDC, která nedávno vydala zprávu o konkurenčních výhodách digitálního prototypování pro současnou výrobu. „Navíc návrháři mohou vyzkoušet velké množství variant návrhu, protože mohou návrhy realizovat mnohem rychleji než s fyzickými prototypy.“

Zpráva zdůrazňuje silnou konkurenční pozici Autodesku na trhu řešení pro digitální prototypování, kterou si Autodesk získal svým komplexním a neustále vyvíjeným produktovým portfoliem. „Autodesk má všechny předpoklady být jasným lídrem na poli digitálního prototypování – od průmyslového návrhu a špičkových vizualizací až po výrobu – se svou širokou nabídkou produktů pro navrhování nových výrobků, vývoj a správu dat,“ dodává Gisela Wilson.


O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

> Stránka společnosti Autodesk v katalogu