Zlínské centrum Zlaté jablko se otevřelo návštěvníkům

Vložil
ČTK
17.05.2008 11:50
Zlín


Zlín - První návštěvníky dnes přivítalo nově otevřené zlínské obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko. V provozu je už většina z více než 70 prodejen a večer začne promítat i multikino Golden Apple Cinema. Příprava projektu centra začala už v roce 2006. Investora, společnost Rein Holding, přišla celá stavba na více než 700 milionů korun.
    "Fáze přípravy v  posledním týdnu byla velmi náročná," řekl dnes ČTK ředitel centra Jiří Kratochvíl. "Je tady spousta provozních maličkostí, které se snad v průběhu týdne vytříbí, ale podle reakcí návštěvníků to vypadá velmi dobře," dodal.
    Čtyřpodlažní budova, která se nachází v nejrušnější části města a propojuje náměstí Míru s ulicí Dlouhou, nabízí návštěvníkům nejen prodejny s  textilem, kosmetikou nebo sportovním zbožím, ale i řadu restaurací, barů a také kadeřnictví. Stavba je výjimečná i tím, že do ní byla začleněna i část historické budovy bývalé Občanské záložny.
    "Je dobré, že se nákupní středisko nachází přímo v centru Zlína, což podle mě ocení zejména starší lidé a lidé bez aut," tvrdí jedna z návštěvnic. "Na druhou stranu se mi ale stavba nelíbí, podle mě nezapadá do architektury centra Zlína," dodala. "Lidé si na to zvyknou. Zlín není tak velké město a budou mít všechno blízko," svěřila se další z návštěvnic.
    Součástí centra je i multikino se šesti sály s místy pro téměř 1000 diváků. Provoz kina zahájí dnes večer projekce filmu Jana Hřebejka "U mě dobrý", malým divákům však organizátoři přichystali už na dnešní dopoledne pásmo pohádek. Pro návštěvníky multikina bude denně připraveno více než 25 projekcí a v jeho sálech letos proběhne i tradiční Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež.
    Areál obchodního centra bude návštěvníkům s ohledem na provozní dobu některých prodejen a multikina otevřen vždy od sedmi hodin ráno do půlnoci. Většina obchodů bude otevřena od devíti do 21 hodin.
    S prodejní plochou více než 13.000 metrů čtverečních je Zlaté jablko největším nákupním centrem ve Zlínském kraji. Součástí areálu je i parkovací dům s  kapacitou více než 240 míst. Budovu centra postavila společnost PSJ, pro kterou to byl jeden z největších projektů, které dosud na Moravě realizovala.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
A zase to stejné
Daniel John
18.05.08 05:25
Pro neznalé
Jan Kratochvíl
18.05.08 05:14
Požár
Ivan Kantorek
29.05.08 11:44
zobrazit všechny komentáře