V bývalé Měšťanské besedě je čtyřhvězdičkový hotel

Vložil
ČTK
07.05.2008 19:15
Praha

Praha - V Praze vznikl další luxusní hotel. Lidé se mohou ubytovat v budově bývalé Měšťanské besedy ve Vladislavově ulici v Praze 1. Hotel, jehož rekonstrukce stála zhruba 120 milionů korun, nese jméno Christie. V  tiskové zprávě zaslané ČTK to dnes uvedla stavební společnost Geosan Group, která objekt rekonstruovala. Investorem je společnost G-NEMOVITOSTI, hotel bude provozovat společnost G-REALITY.
    Pracovníci Geosan Group zahájili stavební práce v objektu bývalého sídla Československé televize a později televize Nova již předloni v prosinci. Přestavbou vzniklo celkem 136 pokojů, z  toho devět mezonetových apartmánů a dva bezbariérové pokoje.
    Úpravou na hotel s konferenčním sálem se Měšťanská beseda, která byla přizpůsobena potřebám posledního nájemce, televizního studia, přiblíží původnímu využití spolkem Měšťanskou besedou. Vnější vzhled objektu se rekonstrukcí výrazně nezměnil. Zachována zůstala také fasáda do Vladislavovy ulice. Na severní straně pak domu přibyla jednopodlažní nástavba a půdní vestavba.
    Vstup do hotelu je z  Vladislavovy ulice, kde jsou umístěny také recepce a bar. Hotelové pokoje jsou ve druhém až šestém podlaží. Architekti však využili i podzemní prostory. Bude v  nich snídaňová restaurace, sklady a šatny zaměstnanců.
    Budova sloužila Měšťanské besedě od druhé poloviny 19. století. V domě byl kulečníkový sál, čítárna, herna, zasedací místnost i sál pro hudební a taneční produkce. Po druhé světové válce prostory zabrala Todtova organizace, která se specializovala na budování vojenských objektů v celé Evropě. V roce 1948 pak budova získala název Pražská beseda. O čtyři roky později pak byla převedena na Československý rozhlas a za další rok z ní zahájilo první televizní vysílání. Od roku 1994 z  besedy vysílala televize Nova, po jejím odchodu dům chátral.
0 komentářů
přidat komentář