Ostrov: Starou hasičskou stanici by měla nahradit nová

Zdroj
Vladimír Meluzín
Vložil
ČTK
02.05.2008 13:10
Praha

Ostrov (Karlovarsko) - V Ostrově by měla asi do tří let nahradit starou hasičskou stanici moderní budova. Současně tady má vzniknout profesionální jednotka Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. Ve druhém největší městě na Karlovarsku prozatím slouží pouze dobrovolní hasiči. Náklady na projekt jsou přibližně 57,8 milionu korun. ČTK to sdělila vedoucí odboru rozvoje a územního plánování města Alexandra Fürbachová.

    Město už ve spolupráci s hasiči chystá studii nové požární stanice. Stát má na místě bývalého zahradnictví v Jáchymovské ulici. Pozemek v několikamilionové hodnotě bude vkladem města do projektu. "Stávající stanice je v nevyhovujícím stavu. Navíc je umístěna vedle památkového komplexu. V souvislosti s projekty na obnovu zámku a Paláce princů se s ní ani v dlouhodobém časovém horizontu nepočítá," uvedla Fürbachová.
    Stavba hlavní budovy bude podle studie stát asi 35,5 milionu korun. Další infrastruktura pak přijde minimálně na 20 milionů korun. Krajští hasiči požádají své generální ředitelství o dotaci 35 milionů korun. "Ostrov poskytne pozemky a vybuduje technickou infrastrukturu na své náklady. Pozemky budou posléze bezúplatně převedeny na stát," dodala Fürbachová.
    Modernizace a výstavba stanic Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje začala už před šesti lety. Za tu dobu se podařilo postavit asi za 52,5 milionu korun zcela novou stanici v Mariánských Lázních. Přibližně 30 milionů korun stojí rekonstrukce bývalých objektů technických služeb v Aši, kam se hasiči přestěhovali z nevyhovující budovy. Postupnou modernizací procházejí i stanice v Karlových Varech, Sokolově a v Chebu.
0 komentářů
přidat komentář