Stavbu autobusového nádraží v Hradci zdrží odvolání Skansky

Vložil
ČTK
30.11.2005 14:25
Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ - Zahájení stavby nového autobusového nádraží v Hradci Králové zdrží o několik měsíců odvolání společnosti Skanska proti výsledku soutěže na dodavatele stavby. Soutěž o zakázku za zhruba půl miliardy korun vyhrálo sdružení firem vedené společností ŽS Brno. Skanska skončila na druhém místě. Píšou to dnešní Deníky Bohemia v regionální příloze.

Stavba nádraží, na něž obyvatelé a návštěvníci krajského města čekají desítky let, měla původně začít do konce letošního roku. Po odvolání Skansky k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže stavba začne nejdříve na jaře.
"Skanska nejprve podala námitku, ale město ji zamítlo. Firma předložila hned několik komplikovaných právních názorů. Zpochybňují především některé doklady vystavené orgány ve Španělsku, které vítězné konsorcium předložilo," uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Členem sdružení je vedle ŽS Brno i španělská společnost Obrascón. Třetím členem je firma M-Silnice Pardubice.
Antimonopolní úřad může po prozkoumání soutěže potvrdit verdikt města, nebo nařídit opakování celého tendru. To by zahájení stavby zdrželo o další měsíce. "Podle našich právníků ale město postupovalo správně a já věřím, že stavba na jaře příštího roku začne," řekl Malíř.
Hlavní část nádraží, vlastní autobusový terminál, měla být podle původních plánů postavena do konce roku 2006. Součástí zakázky je i následná rekonstrukce sousedního Riegrova náměstí u nádraží Českých drah pro potřeby hromadné dopravy. Celý projekt by měl být hotov během roku 2008.
0 komentářů
přidat komentář