Brněnské stavební veletrhy hlavně o bytové výstavbě a panelácích

Vložil
ČTK
21.04.2008 14:30
Brno

Brno - Na mezinárodních stavebních veletrzích v Brně se letos bude mluvit především o bytové výstavbě a o panelových domech. Odborníci poukazují na to, že velká část paneláků v Česku je starší než 35 let, a nyní je tak čekají rozsáhlé opravy. Veletrh představí jak možnosti financování oprav, tak i vhodné materiály a další potřebné informace, řekla dnes novinářům manažerka veletrhu Jana Ostrá.
    Pořadatelé očekávají, že stavební veletrh IBF, veletrh technických zařízení budov SHK Brno a veletrh investičních příležitostí v regionech Urbis Invest navštíví od 22. do 26. dubna celkem kolem 100.000 lidí.
    Veletrhy letos zaberou rekordní plochu. Vystavovatelé zaplní celý areál, skoro 75.000 metrů čtverečních, tedy víc než loni i ve srovnatelném ročníku 2005. Hlavní podíl na tom má kompletní účast oboru stavebních strojů, na něž se veletrh zaměřuje právě jednou za tři roky. Celkem se pětidenní akce zúčastní 1470 vystavovatelů z 24 zemí.
    Asi pětina všech vystavovatelů bude z ciziny. "Mezinárodnost se nám daří postupně zvětšovat, i zásluhou vládních agentur CzechInvest a CzechTrade či obchodních komor," popsala Ostrá. Veletrhy se specializují hlavně na Slovensko, Polsko, Rusko a další okolní státy. Poláci a Rusové budou mít v programu veletrhu speciální semináře o možnostech pro české podnikatele.
    Součástí veletrhů jsou tradičně profesní soutěže řemeslníků i soutěže vystavovaných exponátů. Návštěvníci uvidí stejně jako v minulých letech i speciální expozici protipovodňových opatření. Ve čtvrtek se v Rotundě pavilonu A sejdou i čeští starostové a primátoři, mají tam svůj kongres.
0 komentářů
přidat komentář

Související články