Krajská knihovna a galerie se zřejmě přesunou do bývalého Svitu

Vložil
ČTK
21.04.2008 14:15
Zlín


Zlín - Krajská knihovna Františka Bartoše a Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně se zřejmě přesunou do bývalého areálu Svitu. Obě kulturní instituce se totiž potýkají s nedostatkem prostor, jejich nové sídlo v  budově 14 a 15 by problémy vyřešilo. Zlínský magistrát nyní jedná o koupi budov s několika vlastníky, Zlínský kraj je pak má na základě výhodné smlouvy využít právě pro tyto kulturní organizace. ČTK o tom dnes informoval krajský radní pro kulturu Jindřich Ondruš.
    Problémy s nedostatkem volného místa má především krajská knihovna, která sídlí v centru Zlína. Prostory jsou již přeplněné, navíc neumožňují další rozvoj a rozšiřování stávajících služeb. Pracovníci knihovny mají problémy i s uložením knihovního fondu.
    Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně sídlí v Domě umění a v jednom z pater zlínského zámku. Dům umění by se do budoucna měl změnit v Památník Tomáše Bati, pro jehož účel byl původně postaven. Prostory uvolněné v zámku zůstanou zřejmě k  dispozici Muzeu jihovýchodní Moravy.
    Obě instituce by se nových prostor mohly dočkat do roku 2011.
0 komentářů
přidat komentář