Vysoké Mýto má nové logo inspirované tvarem náměstí

Vložil
ČTK
17.04.2008 12:40
Izrael

Jeruzalém

Vysoké Mýto (Orlickoústecko) - Vysoké Mýto spojí svou budoucí vizuální prezentaci s novým logem města. Vzešlo z veřejné soutěže, vítězný návrh předložil v konkurenci 29 účastníků včetně profesionálů student FAMU a absolvent střední grafické školy Dan Friedlaender. Tvar loga vychází z půdorysu vysokomýtského náměstí, řekl novinářům místostarosta František Jiraský.
    "Komise ocenila hlavně originalitu, dynamiku a fakt, že souvisí přímo s  městem Vysoké Mýto. V neposlední řadě je také jedinečné, žádné jiné město podobné logo nemá, což se nedá říci o ostatních návrzích, které více či méně vzdáleně připomínaly loga firem, měst nebo krajů," uvedl Jiraský.
    Nové logo vychází z tvaru vysokomýtského náměstí, které je největším čtvercovým náměstím v Česku. V rozích centrálního čtverce loga jsou umístěny další menší čtverce, podobně je vymezuje jako síť ulic v okolí centra města. Dynamiku logu dodává jeho mírné naklonění, stejně jako je ukloněné náměstí vůči světovým stranám. Barevně návrh využívá zelenou, stříbrnou a bílou barvu, doplňkově pak červenou.
    V soutěži se sešlo celkem 67 návrhů, vítěz dostane za svůj návrh 50.000 korun. Dalších 200.000 korun radnice vyčlenila na zpracování celkového grafického manuálu jednotného vizuálního stylu města.
    Logo a jeho varianty se budou objevovat na úředních dopisech, obálkách, vizitkách a propagačních předmětech, hlavně však jej radnice využije pro internetovou prezentaci a na orientačním systému pro turisty ve městě. Je už na webu města www.vysoke-myto.cz.
    Vysoké Mýto dosud používalo jako symbol města heraldický městský znak. Nebude zavržen, radnice si jej ponechá pro slavnostní a oficiální příležitosti. Stejně tak se nebude modernizovat prapor města.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
největší čtvercové náměstí
Puntičkář
22.04.08 08:19
re:Puntickar
Sedobar
22.04.08 09:36
zobrazit všechny komentáře

Související články