Kroměřížská radnice prodá budovu bývalých Žižkových kasáren

Vložil
ČTK
11.04.2008 16:10
Kroměříž

Kroměříž - Třípodlažní budovu v areálu bývalých Žižkových kasáren prodá kroměřížská radnice firmě Warona CZ. Realitní společnost objekt získala za více než 25 milionů korun na čtvrtečním zasedání kroměřížského zastupitelstva. Z budovy, která měla podle záměru radnice původně sloužit pro vysokoškolské potřeby, zřejmě vznikne víceúčelový objekt. ČTK o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

    O koupi budovy usilovalo celkem osm zájemců. Radnice ji nabídla k prodeji formou anglické dražby za vyvolávací cenu deset milionů korun. Poslední z neúspěšných zájemců, společnost PNS Reality, nepřistoupil na částku převyšující 25 milionů korun. Warona tedy budovu získala za cenu 25,010.000 korun. Nemovitost se stane jejím majetkem, pokud radnici peníze uhradí do konce letošního května.
    "Jsme rádi, že cena vystoupala tak vysoko, radnice hodlá peníze využít pro rekonstrukci Hanáckého náměstí," uvedl Zrna. Podle přijatého územního plánu města by měl z budovy vzniknout polyfunkční objekt určený pro služby, obchod nebo bydlení.
    Podmínkou prodeje budovy je závazek ze strany kupujícího, že nejpozději do dvou let ode dne prodeje požádá o stavební povolení na přestavbu objektu a do tří let jeho rekonstrukci skutečně zahájí.
    Budovu z areálu bývalých kasáren si chtěla radnice původně ponechat ve svém vlastnictví a nabídnout ji vysokým školám jako sídlo některé z fakult. Jednání se zlínskou Univerzitou Tomáše Bati (UTB) však skončilo neúspěchem, protože škole se nepodařilo získat peníze na nové akvizice v kroměřížském regionu.
    Kroměříž získala rozsáhlý armádní majetek na začátku roku 2005. Šlo především o areály Rybalkových a Žižkových kasáren. Část pozemků a objektů si město ponechalo, zbytek rozprodalo soukromým investorům. V místě někdejšího barákového tábora v Žižkových kasárnách se například stavějí rodinné domy, v areálu Rybalkových kasáren byl postaven hypermarket. Radnice si ponechala mimo jiné bývalý Posádkový dům armády ve Velehradské ulici, kde nyní sídlí dvě hudební školy a řada neziskových organizací.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
skoda
hetzer
25.04.08 04:27
zobrazit všechny komentáře

Související články