Radnice v Otrokovicích nabídne desítky parcel pro rodinné domy

Zdroj
Jana Mokrejšová
Vložil
ČTK
28.11.2005 22:05
Praha

OTROKOVICE (Zlínsko) - Radnice v Otrokovicích na Zlínsku nabízí parcely pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Padělky a Nivy. Prvních 24 domů se začalo stavět letos, stejný počet nových parcel město připravuje k prodeji nyní, další by měly následovat. V místě by celkem měla stát asi stovka nových domů. V jejich blízkosti by mohl vyrůst také park a sportoviště. Novinářům to dnes řekl starosta Stanislav Mišák.

První etapa výstavby podle něj ukázala, že lidé mají zájem především o menší parcely o rozloze 700 až 800 metrů čtverečních; město proto bude nabízet především pozemky o této velikosti. Při první výstavbě bylo území rozděleno zejména na pozemky o rozloze 1000 metrů čtverečních a větší.
Cena za metr čtvereční se v první etapě pohybovala kolem 800 korun, podobná by měla zůstat i u dalších připravovaných parcel. "Zvýhodněnou cenu dostanou navíc ti, kteří dostaví v termínu. Chceme totiž, aby byla daná etapa vždy brzy ukončena a lidé tam mohli bydlet, aniž by je rušila výstavba v okolí," poznamenal starosta.
Město do infrastruktury první etapy investovalo 11 milionů korun. Druhá etapa se začne připravovat v polovině příštího roku, za rok by se tam mohlo začít stavět.
Město zřejmě v budoucnu nabídne i pozemky v lokalitě Laziště, kde projevili soukromí investoři zájem o výstavbu obytných domů.
0 komentářů
přidat komentář