Z průmyslové Libně se stává oblast s převahou bytů

Vložil
ČTK
10.03.2008 13:35
Praha

Praha - Praha-Libeň se změní z někdejší průmyslové čtvrti na oblast, v níž bude převládat bydlení. Podle primátorova náměstka Pavla Klegy (ODS) tam investoři plánují postavit v nejbližších letech zhruba 2500 bytů, některé domy už stojí. Libeň je vhodná i pro výstavbu kancelářských a obchodních center, řekl dnes novinářům Klega.
    Čtvrť je podle něho atraktivní díky dobré dostupnosti hromadnou dopravou. Úřady navíc podle něho dbají na to, aby při výstavbě nových bytových domů nevznikly problémy s parkováním. Většina projektů předpokládá podzemní stání.
    Už loni byly dokončeny bytové domy u ulice Podvinný Mlýn a dům Tulipán v Drahobejlově ulici. Další bytová budova se bude stavět například na nároží ulic Kurta Konráda a Ocelářská. Kancelářské a obchodní plochy vzniknout v budovaném objektu Vysočanská brána v Sokolovské ulici, blízko bude stát také Administrativní centrum Českomoravská.
    Rozvoj celé Prahy 9 je podle Klegy jedním z prvořadých úkolů města. "Máme zájem na tom, aby zdejší zchátralé a nevzhledné průmyslové oblasti a zanedbané a nevyužité pozemky a proluky nahradily moderní bytové a víceúčelové projekty obklopené zelení," řekl náměstek.
    Od dubna navíc přibudou v  oblasti možnosti sportování. V tamním areálu AC Sparta bude otevřena nová víceúčelová hala zejména pro míčové hry. Areál by se měl dál rozšiřovat.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
radní Prahy 9
David Teplý
10.03.08 09:07
???
manx
13.03.08 11:36
zobrazit všechny komentáře