Prostějovská radnice zasíťuje 50 parcel pro bydlení

Vložil
ČTK
10.03.2008 13:30
Prostějov

Prostějov - Přibližně 35 milionů korun chce investovat město Prostějov do inženýrských sítí pro 50 pozemků určených na výstavbu rodinných domů. O parcely v lokalitě poblíž nové nemocnice má zájem ale 250 stavebníků, řekl dnes ČTK místostarosta Vlastimil Uchytil.
    Podle starosty Jana Tesaře jsou inženýrské sítě nezbytným základním vybavením pozemků. Zasíťování ale rovněž zvýší jejich cenu. "Předpokládám přibližně tisíc korun za metr, ale je to jen odhad. Může to být i o 20 procent více," řekl Uchytil. Podle něj se může stát, že ne všichni zájemci se budou o pozemek ucházet.
    Nyní se na radnici zpracovává projektová dokumentace pro stavební povolení, aby mohla být vypsána veřejná obchodní soutěž na dodavatele. "Napřed chceme znát cenu nákladů na jeden metr pozemku. Od této částky se pak bude odvíjet prodejní cena," objasnil Uchytil. Předpokládá, že první parcely se začnou prodávat v polovině roku. O nějaké specifické metodě prodeje radnice neuvažuje. Uchytil se domnívá, že se zájem o pozemky v pětihektarovém areálu může po zasíťování snížit. Lidé by mohli začít stavět na podzim.
    Podobně olomoucká radnice vloni vytypovala 2,5 hektaru pozemků, které nabídla na individuální výstavbu. Pozemky se pro velký zájem prodávaly obálkovou metodou.
0 komentářů
přidat komentář