O české architekty je ve Vídni zájem

Vložil
Jan Kratochvíl
27.02.2008 17:40
Kdo další ochutná vídeňskou kávu?
Česká architektura se začíná vyhřívat na výsluní zahraničního zájmu. Po projektu „Big Deal“ z dílny CCEA, který vyvezl českou architekturu do Bělehradu a aktivitách bukurešťského Českého centra, začínají českou architekturu vyhledávat samy zahraniční architektonické instituce.
        V noci z 26. na 27. února vystoupil jako jeden z účastníků vídeňské Peča Kuči brněnský architekt Zdeněk Fránek. Jednalo se o české prvenství v rámci vídeňských Peča Kučí. Zdeněk Fránek představil publiku v sále MuseumsQuartier práce svého ateliéru.
        Pomyslný štafetový kolík předal Fránek pražským FAM architektům, kteří vystoupí na Architekturloge pořádané Janem Taborem 7. března. Místem konání bude ateliér Pichler a Traupmann (www.pxt.at). Taborova aktivita již v minulosti přivezla první zahraniční Architekturloge do Brna a mnoho českých ateliérů do Vídně (mimo jiné HŠH architekty nebo Kuba-Pilař architekty).
        Je potěšující, že kromě masivního importu zahraničních architektů do ČR existuje i opačný trend. Připraví některá státem podporovaná instituce výstavy, které bychom mohli začít vyvážet do světa?


0 komentářů
přidat komentář