Sokolov mění plány na využití Jižního lomu, má tam stát nová čtvrť

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
22.02.2008 14:30
Sokolov

Sokolov - Sokolov zřejmě změní plány, které měl s úpravou bývalého Jižní lomu. Původně zde měl být na celém území lesopark, nyní ale vedení radnice uvažuje o tom, že by v části území vznikla plocha pro stavbu rodinných nebo bytových domů, řekl ČTK starosta Sokolova Karel Jakobec.

    "Máme zpracovaný projekt žádosti o dotaci z programu zahlazování důlních škod, který už byl před schvalováním. Zatím jsme ho ale pozastavili a zřejmě jej upravíme," uvedl Jakobec. Přes Jižní lom by měla v budoucnu vést silnice jihozápadního obchvatu Sokolova. Lesopark, který tam chtělo město vybudovat, by silnice rozdělila napůl.
    Podle Jakobce by bylo nesmyslné nyní upravit plochu jako lesopark a pak ji za pár let opět rozkopat kvůli silnici. Navíc jižní část území by byla vhodná i pro stavbu obytných domů.
    "Kdybychom v části směrem k městu udělali lesopark a druhou polovinu území připravili pro výstavbu, mohla by zde vzniknout velmi zajímavá čtvrť. Pěšky je to kousek na Staré náměstí, na druhé straně to bude na dohled od budoucího jezera Medard," uvedl Jakobec.
    K úvahám o přepracování projektu revitalizace Jižního lomu přivedlo radnici i to, že ve městě roste zájem soukromých investorů o stavbu bytových domů, ale zároveň ubývá pozemků, kde by bylo možné stavět. Velmi omezené jsou i možnosti pro stavbu rodinných domů. Jižní lom se tak jeví jako jedna z mála rozvojových lokalit v Sokolově.
    V posledních letech město Sokolov samo do stavby bytových domů neinvestuje a pouze opravuje. Poslední větší investicí do bytů byla přestavba bývalého hotelu Ohře na byty. Od té doby v Sokolově staví nové domy už jen soukromí investoři. V současné době je téměř dokončených sedm bytových domů u sídliště Vítězná a další pozemky v této lokalitě si už investoři zamluvili.
    Opět se začalo uvažovat o zástavbě pozemku u bývalého dopravního hřiště u Křižíkovy ulice, menší pozemek pro výstavbu je i u ulice Karla Čapka. Se stavbou rodinných domů se do budoucna počítá na místě dnešní zahrádkářské kolonie nad areálem Baníku Sokolov. Tam se ale město zatím pře o pozemky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články