Brněnský Stavební veletrh se potýká s nedostatkem místa

Vložil
ČTK
19.02.2008 13:00
Praha

Praha - Organizátoři letošního ročníku brněnského Stavebního veletrhu se potýkají s nedostatkem místa. Důvodem je velký počet přihlášených firem a dalších účastníků. Údajně však nehrozí, že by další zájemce museli odmítat. Dodatečné výstavní plochy vzniknou na dosavadních parkovištích. Na tiskové konferenci k letošnímu ročníku Stavebního veletrhu to řekla vedoucí manažerka projektu Jana Ostrá.
    "Budeme muset hledat náhradní řešení pro parkování tak, aby tyto plochy mohly být využity jako výstavní," uvedla Ostrá. "Areál je pořád dostatečně veliký, abychom to zvládli," dodala.
    K polovině února se na veletrh přihlásilo 851 firem, které zaberou přibližně 59.000 metrů čtverečních výstavní plochy. Očekává se účast 1470 podniků, a to na celkové ploše 69.000 čtverečních metrů. "Očekáváme jeden z nejsilnějších ročníků, které kdy veletrh zažil," řekla Ostrá. Loni na Stavebním veletrhu vystavovalo 1398 stavbařů, kteří zabrali zhruba 59.800 metrů čtverečních plochy.
    Z již přihlášených stavebníků bylo v lednu 164 firem ze zahraničí, tedy zatím necelých 13 procent z celkového počtu. Stavbaři se do Brna sjedou z 21 zemí. Jednotlivé dny doprovodného programu budou se z mezinárodního hlediska zaměří na investiční příležitosti v Rusku, Polsku, na Slovensku a v některých dalších zemích. Organizátoři očekávají, že počet návštěvníků by letos mohl dosáhnout 100.000, v roce 2007 to bylo o 9000 méně.
    Letošní ročník stavbařského veletrhu se zaměří na stavební techniku, bytovou výstavbu, úspory energie a prezentaci investičních příležitostí. Součástí veletrhu bude opět projekt Urbis Invest zaměřený na problematiku investic, realit a technologií pro města a obce. Akce se zúčastní také developeři, diskutovat se bude o takových tématech jako je expanze developerů z metropole do regionů nebo vývoj realitního trhu ve střední a východní Evropě.
    Stavební veletrh je po mezinárodním strojírenském veletrhu druhou největší akcí, která se na brněnském výstavišti koná. Jeho další ročník se uskuteční od 22. do 26. dubna 2008.
0 komentářů
přidat komentář

Související články